Anasayfa

10-02-2017
Yunan adalarına "kapıda vize" sona eriyor
AB Komisyonu'nun, Ege’deki Yunan adalarına seyahatte kolaylık sağlayan geçici vize uygulamasına gelecek sezon için onay vermediği kaydedildi.
10 Şubat 2017 Cuma

Turizm gelirlerinde Türk turistlerin önemli payı olan adalardaki yetkililer karara tepkili

Ege’deki Yunan adalarına seyahatte kolaylık sağlayan geçici vize uygulamasının kaldırıldığı belirtildi.

Basında yer alan haberlerde, AB Komisyonu’nun "kapıda vize" olarak anılan uygulamaya yeni turizm sezonu için onay vermediği kaydedildi.

Avrupa İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Vekili Yorgos Katrugalos, söz konusu adaların milletvekillerine gönderdiği mektupta, bakanlığın tüm ısrarlarına rağmen kararın engellenemediğini ifade etti.

Vize işlemlerinin kolaylaştırılarak, bu karar sebebiyle oluşması beklenen sıkıntıların aşılması için Türkiye’deki konsolosluklara personel takviyesi yapılacağı ve vize başvurularında elektronik sistem kullanılacağı belirtildi.

Ayrıca, Brüksel’de bulunan Katrugalos’un, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans ile yaptığı görüşmede Türk turistlere özel vize uygulamasını gündeme getirdiği bildirildi.

"ADALARA BÜYÜK DARBE"

Avrupa Birliği’nin (AB) kararı özellikle adalardakilerin büyük tepkisine yol açtı.

Midilli Belediye Başkanı Spiros Galinos, adaların göçmen krizi sebebiyle büyük bir yükün altında olduğunu, bu gelişmenin başta Midilli olmak üzere tüm adalarda turizme büyük bir darbe indireceğine dikkati çekti.

Kuzey Ege Eyalet Başkanı Hristianna Kalogiru, ada sakinlerinin endişelerine dikkati çekerek, tüm çözüm imkanlarının kullanılması çağrısında bulundu.

Midilli, Sakız, Rodos, İstanköy, Sömbeki, Sisam ve Meis adaları için 2012 yılından bu yana Nisan-Ekim ayları arasında geçerli olan uygulamayla Türk turistlerin adalara seyahatlerinde limanda vize verilerek önemli bir kolaylık sağlanıyordu.

Turizm yetkililerine göre, söz konusu adalardaki ziyaretçilerin yarısı Türk turistlerden oluşuyor.

Haberler


Zeybek tarla bildirimlerindeki gecikmeyi sordu

Hastane çalışanları personel eksikliğini ve çalışma koşullarını protesto etti

Türk kökenli 110 öğrenci Türkiye’de yüksek teknoloji şirketlerinde staj yapacak

Friedrich Merz, Almanya’nın yeni başbakanı oldu

Özgür Ferhat tarım yollarının iyileştirilmesini istedi

Yerapetritis’ten Türk – Yunan ilişkilerine dair önemli açıklamalar

Basırlıköy’de bir soydaş ölü bulundu

Soydaşlar Ilıca’daki Hıdırellez etkinliğinde buluştu

Yunanistan’a sığınmacılar konusunda uyarı

İnsan hakları savunucularına yönelik tehditler AGİT’te tartışıldı

Yeni Sol milletvekilleri İskeçe ve Rodop’taki işletmeler için destek istedi

Yunanistan, Arda Nehri sularının 5 yıl süreyle tarımda kullanımı için Bulgaristan ile anlaştı