Anasayfa


10-02-2017
Trakya Dimokritos Ünivesitesi “Didaskalio”da ısrar ediyor
Trakya Dimokritos Üniversitesi, meclise getirilen azınlık eğitimiyle ilgili düzenlemelere tepki gösterdi.
10 Şubat 2017 Cuma

Dimokritos Üniversitesi tarafından Eğitim Bakanlığı’na gönderilen yazıda, Dedeağaç’ta oluşturulması düşünülen ve azınlık okullarında görev yapacak öğretmenlerin eğitileceği bölümün (Didaskalio) iptal edilmesi kararına tepki gösterildi. Dimokrtios Üniversitesi, Selanik Üniversitesi bünyesindeki Azınlık Eğitimi Bölümü’nün resmileştirilmesini öngören ve meclise getirilen yasa tasarısının geri çekilmesini ve “Didaskalio”nun faaliyete geçmesini talep etti.

Üniversite rektörü Athanasios Karabinis, bu gelişmenin üniversite ve bölgeyi hedef alan bir hareket olduğunu savundu.

2014 yılında kabul edilen yasayla Trakya Dimokritos Ünivesitesi’ne azınlık öğretmenlerinin eğitilmesi için Dedeağaç’ta bir eğitim kurumunun (Didaskalio) oluşturulması görevinin verildiği ifade edilen yazıda, bu görevin Trakya Dimokritos Ünivesitesi’nden alınıp, Selanik’e verilmesinin büyük yanlış olduğu vurgulandı. Trakya gibi milli açıdan “hassas” bir bölgede faaliyet gösteren Dimokritos Üniversitesi’nin Dedeağaç’taki “Didaskalio”nun oluşturulmasını son derece önemli ve gerekli bir devlet politikası tercihi olarak gördüğünü ve resmi olarak ilk kez azınlığın yaşadığı bölgede, azınlıkla ilgili önemli bir projeye imza atmayı ümit ettiği belirtildi.

Azınlık kuruluşlarıyla da görüşerek “Didaskalio”nun hayata geçirilmesi için son derece ciddi bir çalışma yürütüldüğü ifade edilen yazıda, üniversitenin bu görevi başarıyla yerine getirebilecek akademik bilgi ve birikime sahip olduğu dile getirildi. Üniversitenin yedi fakülte dekanı ve müdürü tarafından imzalanan ve Eğitim Bakanlığı’na gönderilen yazıda, Selanik Aristotelio Ünivesitesi bünyesindeki Azınlık Eğitimi Bölümü’nün resmileştirilmesi öngörülen yasa tasarısının geri çekilmesi talep edildi. Ayrıca, Dedeağaç’taki eğitim bölümünün (Didaskalio) faaliyete geçirilmesi istendi.


Haberler


1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Özgür Ferhat’tan 1 Mayıs kutlaması

İTB Gençlik Buluşmaları’ndan ‘Memleketimi Tanıyorum’ projesi

Gümülcine Eski Başkonsolosu Şükrü Tufan hayatını kaybetti

Batı Trakya Camileri Din Görevlilerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi yöneticileri sorunlarını Hüseyin Zeybek’e iletti

Gümülcineli doktor Rıdvan Molla Hüseyin dağ koşusunda birinci oldu

İTB’den Ilıca’da Hıdırellez şenliği

İskeçe’de Bratankova ve Basaykova köylerinde hatim etkinliği

Yassiköy stadına otomatik sulama şebekesi

Yassıköy futbol takımı şampiyon oldu