Anasayfa


13-02-2017
İzmir’de Balkan Çalıştayı düzenlendi
Türkiye’deki Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) İzmir ve Soma şubelerinin de katılımı ile İzmir Kaya Termal Otel’de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın öncülüğünde Balkan Çalıştayı gerçekleştirildi.
13 Şubat 2017 Pazartesi



Çalıştaya aslen Batı Trakyalı olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, BTTDD İzmir Şube Başkanı Mümin Durmuş, Soma Şube Başkanı Mehmet Akın ve yönetim kurulu üyeleri ile Balkan coğrafyasını temsilen çok sayıda kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

“BİZİ COĞRAFYAMIZDAN KOPARMAK İÇİN HER TÜRLÜ BASKIYI YAPANLARA MEDENİ YÜZÜMÜZLE DÖNDÜK”

Türk milletinin her zaman onurlu duruşunu bozmadığını, medeniyet olarak hiçbir zaman kandan, zulümden yana olmadığını belirten Bakan Müezzinoğlu, “Bu milletin duruşu huzurdan, merhametten yana oldu. O nedenle bu milletten korkanlar, bu milletin hedeflerinden rahatsız olanlar var. Bizim medeniyetin insanı merhametlidir, mütevazidir ama aynı zamanda merttir ve cesurdur. Bu mert ve cesur milletin ferdi olmaktan onur duyuyorum. İnanıyorum ki çok zorluklarımızı yüreğimize bastırdık. Ama geleceğe ait umutlarımız kaybetmedik. Bize zulüm yapanlara kin duymadık kinimizi içimizde tutuk. Bizi coğrafyamızdan koparmak için her türlü baskıyı yapanlara medeni yüzümüzle döndük ve hiçbir zaman intikam peşinde koşmadık. Ama yaptıklarının yanlış olduğunu ve boyun eğmeyeceğimizi hep ifade ettik. Buna rağmen en büyük güvencemiz bu anavatan ve Türk milletidir. Ceket alıp gelecek kadar güven duyduğum bu büyük millete borcumuz var. Rabbim inşallah bu borcumuzu ödeyebilmeyi nasip etsin. Rabbim inşallah bu büyük millete daha çok hizmet etmeyi nasip etsin. Biz kendi sorunlarını önceleyen anlayışta değiliz, ülkemiz iyi olsun. Balkanlardan gelen insanlarımızın dertleri sorunları var. İster Bosna'da, ister Kosova, ister Makedonya, ister Bulgaristan'da, ister Batı Trakya'da yaşayan soydaşlarımız, kültürel mirasımız var. Hak ve hukuklarını korumak, onların da güçlü olduğunu hissettirmek adına sorumluluklarımız var” dedi.

“TAPULARDA DA ARTIK BİZİM VATANDAŞIMIZ YABANCI UYRUKLU MUAMELESİ GÖRMEYECEK”

Balkan ülkelerinden gelip Türkiye’de yaşayan soydaşların sorunlarını da azaltmak için çalıştıklarını dile getiren Müezzinoğlu, önümüzdeki hafta kanun tasarısı olarak komisyonlarda önemli konuların görüşüleceğine ve soydaşların sorunları için adım atılacağına işaret etti. Bakan Müezzinoğlu konuşmasında “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup da birinci derece yakınları, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan farklı ülkelerde yaşayan yakınları sağlık hizmeti almakta sorun yaşıyor. Bu yasa tasarımızda birinci derece yakınları Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan soydaşlarımız için yeni Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında sağlık hizmeti alabilecek. O zaman hemşehrilerimizin, soydaşlarımızın da birinci derece yakınlarına bu hakkı verelim dedik ve TBMM'de bunu onaylayıp sağlık hizmeti sorununu kaldırmış olacağız. İçişleri Bakanımız ile de çalıştaydaydık. İkamet tezkereleri de yıllık ve sürekli. Tapularda da artık bizim vatandaşımız yabancı uyruklu muamelesi görmeyecek. Tapusunu bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı nasıl alıyorsa öyle alacak. YÖK'te sorunlar var bunları aşacağız. Birlik ve beraberlik içinde hiç tereddüdünüz olmasın ki geleceğe daha huzur ve güvenle yürüyeceğiz” görüşlerine yer verdi.

Ayrıca çalıştayda uzun yıllardır Türkiye’de yaşayan ancak değişik sebeplerden dolayı vatandaş olamayanlar için çözüm önerileri ilgili bakanlık bürokratlarına iletildi. Oturma ve çalışma izinlerinin pasaport süresi kadar kesintisiz olarak düzenlenmesi, Dernek yöneticileri tarafından ilgililere önerildi. Bu konuda ilgili bakanlık bürokratları toplantı esnasında bir engel olmadığını ve teknik çalışmalarını tamamlayıp Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı’na sunacaklarını dile getirdiler.

Haberler


1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Özgür Ferhat’tan 1 Mayıs kutlaması

İTB Gençlik Buluşmaları’ndan ‘Memleketimi Tanıyorum’ projesi

Gümülcine Eski Başkonsolosu Şükrü Tufan hayatını kaybetti

Batı Trakya Camileri Din Görevlilerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi yöneticileri sorunlarını Hüseyin Zeybek’e iletti

Gümülcineli doktor Rıdvan Molla Hüseyin dağ koşusunda birinci oldu

İTB’den Ilıca’da Hıdırellez şenliği

İskeçe’de Bratankova ve Basaykova köylerinde hatim etkinliği

Yassiköy stadına otomatik sulama şebekesi

Yassıköy futbol takımı şampiyon oldu