Anasayfa


13-02-2017
YAKA IKE Şirketi Almanya’daki fuara katıldı
Batı Trakya’da önümüzdeki aylarda faaliyete geçecek olan YAKA IKE Şirket yöneticileri, 8-10 Şubat tarihleri arasında Almanya’nın Berlin şehrinde düzenlenen ve Avrupa’nın en büyük Meyve-Sebze ve Makina Fuarı olan Fruit Logistica fuarına katıldılar.
13 Şubat 2017 Pazartesi



Fuarda YAKA IKE Kiraz Şoklama ve Paketleme tesisi yöneticileri, iş adamı Levent Sadık Ahmet öncülüğünde kiraz ile ilgili bir çok konuda diğer firma temsilcileriyle çeşitli görüşmeler gerçekleştirdiler.

“YAKA IKE ULUSLARARASI PAZARDA YAPMIŞ OLDUĞU YATIRIMLA KABUL GÖRDÜ”

Fuarla ilgili Fruit Logistica’nın önemine değinen Levent Sadık Ahmet, fuarın kendileri açısından son derece verimli geçtiğini belirtti. Ayrıca yeni kurulan YAKA IKE Kiraz Şoklama ve Paketleme tesisinin büyük ilgi gördüğünü kaydeden Sadık Ahmet, “Fuar çok yoğun ve verimli geçti. Şirket olarak hiçbir masraftan kaçmadık aksine hijyen, paketleme ve teknoloji ile ilgili uluslararası sertifika kuruluşlarının talep ettiğinden daha fazlasını yaptık. Altı farklı uluslararası sertifikaya başvurduk, bunun haricinde kiraz üreticimizi de Avrupa Birliği kuralları gereği olan sertifikayı da YAKA IKE olarak üreticimize temin ettik. YAKA IKE uluslararası pazarda yapmış olduğu yatırımla kabul gördü. Bundan sonra, klasik tedarik, eski teknoloji ve sertifikaları bulunmayanların kabulü çok zor olacak” açıklamasında bulundu.

“HER ZAMAN ÜRETİCİMİZİN YANINDA OLACAĞIZ”

Fuarda bir çok şirketle verimli iş görüşmeleri yaptıklarını dile getiren Sadık Ahmet, “Dördüncü kuşak dünyanın 39 ülkesinde faaliyet gösteren ABD’li firma sahibinin bizleri tebrik etmesi beni ve ekibimi gururlandırmıştır. Amaç üretici ile kazan-kazan ilişkisini doğru kurmak. Şirket olarak bugüne kadar seminerler, budama eğitimleri, ilaçlama eğitimleri, toprak analizi ile üreticilerimizi desteklemekteyiz ve desteklemeye devam edeceğiz. Her zaman üreticimizin yanında olacağız. Üreticimiz ne kadar kaliteli kiraz üretirse, genel giderleri düşer, kazancı artar” dedi.

“KİRAZ BAHÇESİ KENDİNİ ÜÇ YILDA AMORTİ ETMEYE BAŞLAR”

Bölgedeki kiraz üretimine değinen Levent Sadık, “Almış olduğumuz bilgiler doğrultusunda bu yıl bölgede 15 bin civarında yeni fidan siparişi verilmiş olup dikimleri de gerçekleşmektedir. Doğru kiraz dikimi yapıldığı takdirde en geç üç yılda verim alınıyor. Dönüm maliyeti 400 ila 1000 evro arasında yapılacak olan dikime ve yatırıma bağlı olarak değişmektedir. Ortalama dönüme, arazi şartları ve dikim şekline bağlı olarak 75-80 fidan dikilir. Üçüncü yıldan itibaren kurulan bahçe, kendini amorti etmeye başlar. Ortalama gelir dönüm başı en az 700-800 evronun altına düşmez” kaydetti.

“KESİNTİLER OLURSA DİĞER TARIM ÜRÜNLERİ DE CİDDİ GELİR KAYBINA UĞRAYABİLİR”

2020 yılından itibaren Avrupa Birliği teşvikleri ile ilgili iyi haberlerin duyulmadığını hatırlatan Sadık Ahmet, “Duyulan kesintiler gerçekleştiği takdirde bölgede üretilen diğer tarım ürünleri ciddi gelir kaybına uğrayabilir. Ancak şu an bunlar duyum resmi bir açıklama yok” ifadelerine yer verdi.

Son olarak Sadık Ahmet sözlerini, “Öte yandan Almanya’daki fuar sırasında standı Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, Yunanistan Ticaret Müşaviri, Batı Trakya Tarım enstitü yetkilileri, Türkiye’den iş adamları ve Ticaret Oda başkan ve yöneticileri bizleri ziyaret edip, her konuda destek ve iş birliğine hazır olduklarını tarafımıza iletmişlerdir” diyerek sözlerini tamamladı.

Haberler


1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Özgür Ferhat’tan 1 Mayıs kutlaması

İTB Gençlik Buluşmaları’ndan ‘Memleketimi Tanıyorum’ projesi

Gümülcine Eski Başkonsolosu Şükrü Tufan hayatını kaybetti

Batı Trakya Camileri Din Görevlilerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi yöneticileri sorunlarını Hüseyin Zeybek’e iletti

Gümülcineli doktor Rıdvan Molla Hüseyin dağ koşusunda birinci oldu

İTB’den Ilıca’da Hıdırellez şenliği

İskeçe’de Bratankova ve Basaykova köylerinde hatim etkinliği

Yassiköy stadına otomatik sulama şebekesi

Yassıköy futbol takımı şampiyon oldu