Anasayfa


13-02-2017
BTTDD İzmit Şubesi Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi
Türkiye’deki Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) İzmit Şubesi, 12 Şubat Pazar günü 31’nci Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi.
13 Şubat 2017 Pazartesi



İzmit’te yer alan MUSİAD Sosyal Tesislerin’de düzenlenen genel kurula, AK Parti Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, CHP Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Necmettin Hüseyin, Büyükşehir Başkan Vekili Zekeriya Özak, Eski Saraybahçe Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice, Eski Bekirpaşa Belediye Başkanı Fikret Toker, KYÖD Başkanı Mehmet Toker, AKP İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Aysel Demirtaş, MÜSİAD Başkanı Celal Ayvaz, DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, BTTDD Teşkilat Başkanı Musa Yurt, BTTDD Genel Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Hasanoğlu, BTTDD İzmir Şube Başkanı Mümin Durmuş, Zeytinburnu Şube Başkanı Fatih Hacıbedel, Adapazarı Şube Başkanı Hayri Latif, Üsküdar Şube Başkanı Hasan Küçük ve çok sayıda davetli ile Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmit Şube üyeleri katıldı.

Kongrenin Divan Başkanlığı’na İbrahim Elgin, üyeliklere de Muzaffer Alişoğlu ve Tuğçe Seferli oy birliği ile seçildi ve ardından saygı duruşu ile İstiklal Marşı okundu.

30. dönem faaliyetlerini içeren sinevizyon gösterisi sonrasında söz alan BTDD İzmit Şube Başkanı Lütfi Bodur “İki yıllık süreyi tamamladık. Fedakarlık göstererek elimizden geleni yaptık. Bir hemşeri derneğinden daha sorumlu davranıyoruz. Göreve gelmemiz sonrasında kadın ve gençlik kolları oluşturduk. Yunanistan’da temaslarda bulunduk. Burada ki temaslarımızda da soydaşlarımızın sorunlarını dinlerken onlara elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz” dedi.

“İKİ KOMŞU ÜLKE ARASINDA DARBECİLERİN ÜLKEMİZE VERMELERİNİ BEKLİYORUZ”

“Dost meclislerimiz devam ediyor” diyen Bodur “65 yaş üstü batı Trakya’ya hiç gitmeyen soydaşlarımızı buraya götürdük. Göç müzemizin oluşması için yer arayışlarımız devam etmektedir. Yerini bulur bulmaz hemen yapacağız. 15 Temmuz darbe girişimi halkımız tarafından geri püskürtüldü. Yunanistan’a kaçanlar geri verilmiyor. İki komşu ülke arasında darbecilerin ülkemize vermelerini bekliyoruz. Lozan Anlaşmasında azınlıklara verilen hakları geri istiyoruz. Haklarımızın geri alınması noktasında elimizden geleni yapıyoruz. Soydaşlarımızın oturma ve çalışma izinleri noktasında dernek binasından hizmet verilmektedir” açıklamasında bulundu.

“ANEL PARTİSİ’NE TESLİM EDİLEREK HER GÜN YENİ HAK GASPLARI İLE KARŞI KARŞIYA KALIR OLDUK”

BTTDD Genel Başkanı Necmettin Hüseyin tüm katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında, “Biz Batı Trakya Türkleri için Batı Trakya konusu iki ana bölümden oluşuyor. Bizim Türkiye ve Batı Trakya’da ki sorunlarımızın var. Batı Trakya 1980’lerde, 1990’larda nasıl bıraktıysanız o Batı Trakya, değişen hiç bir şey yok. Biz Batı Trakya Türkleri son 10 yıl içinde çok umutlanmış idik. Çünkü bizimle aynı söylemleri, hatta azınlık haklarının iadesi konusunda bizden daha cesaretli söylemlerde bulunan SİRİZA Partisi iktidar oluyordu ve Batı Trakya Türkleri de bu söylemler karşısında Çipras’a öyle bir destek verdi ki Batı Trakya 70 yıl sonra Yunan Meclisinde dört Türk milletvekili ile temsil edilir bir pozisyon aldı. Ama gelin görün ki, Çipras iktidar oldu ama azınlık konusunda sınıfta kalmak bir kenara dibe çakıldı, çünkü Batı Trakya Türk azınlığını küçük ortak ANEL Partisi’ne teslim ederek, bırakın mevcut sorunların çözümünü her gün yeni hak gaspları ile karşı karşıya kalır olduk” görüşlerine yer verdi.

“BİZLER TÜRKİYE CUMHURİYETİNE YÜK OLMAYIZ, TAM TERSİ KATMA DEĞER YARATARAK, İSTİHDAM YARATARAK KATKI KOYARIZ”

Aynı şekilde Batı Trakya’da müftülük sorunun ve diğer azınlık sorunlarının hala devam ettiğini hatırlatan başkan Hüseyin,Türk azınlık üyelerinin de Türkiye’de bazı sorunlarla karşılaştını dile getirerek sözlerine şöyle devam etti: “Bizim Türkiye’ye göç etmiş hemşehrilerimizin burada ikamet ederken yaşadığı 10 başlık altındaki sorunları ve çözüm önerilerimizi içeren raporumuzu yetkili tüm kurumlara ilettik, pansuman tedbirler alınmakta, bunlar kısa vadede aciliyet içeren konuları rahatlatacak tedbirler. Ama bizim kesin çözüm önerimiz Türk Vatandaşlığından izinle ayrılanlara verilen Mavi kart sisteminin içine 150 bin Batı Trakya Türk’ünün entegre edilmesidir. Bizler Türkiye Cumhuriyetine yük olmayız, tam tersi katma değer yaratarak, istihdam yaratarak katkı koyarız. Derneğimizin 70. kuruluş yılında buradaki tüm kurumlarımızın yöneticileri, Batı Trakya’da seçilmiş meclis üyesi ve muhtarlarımız, STK temsilcileri ile birlikte 700 kişilik bir heyetle Cumhurbaşkanımız Recep Tayib Erdoğan’ı ziyaret edip bu sorunlarımıza çözüm üretmek istiyoruz. Eminim ki kendisi de bu konulara vakıf olunca bu masumane isteğimize duyarsız kalmayacaktır. Batı Trakya Türk Azınlığının anavatanda 10 başlık altında derlediğimiz sorunlarının tamamına da tek kalemde çözüm bulmuş olacağız.”

Daha sonra sırasıyla Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet ve AK Parti Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu birer konuşma yaptı.

Yapılan konuşmaların ardından tek liste ile gidilen seçimde Lütfi Bodur başkanlığındaki aşağıdaki liste oybirliği ile seçildi.

YÖNETİM KURULU

1- Yüksel Öztürk
2- Hüseyin Cemal Hüseyin
3- Gülay Özyavuz
4- Selahattin Durmuş
5- Saffet Cengiz
6- Ömer Çalışkan

YÖNETİM KURULU YEDEK

1- Serpil Ertaş
2- Tayfun Türe
3- Mehmet Ergünlü
4- Bülent Tuncel
5- Kübra Okumuş
6- Remzi Güneş

Denetim Kurulu Asil

1- Mümin Korak
2- Süleyman Tütüncü
3- Nuri Ardoğlu

DENETİM KURULU YEDEK

1- Mustafa Kırbaş
2- Hasan Hocaoğlu
3- Muzeffer Alişoğlu

Disiplin Kurulu Asil

1- Av. Elvan İsaoğlu
2- Mustafa Hıdıroğlu
3- Hüseyin Öğütçen

DİSİPLİN KURULU YEDEK

1- Salih Yaprak
2- Hüseyin Bingöl
3- Hüseyin Kılıç

Haberler


GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler