Anasayfa


14-02-2017
Haşmet Ahmet’i kaybettik
Batı Trakya Türk Azınlığı’nın hak arama mücadelesinde, mücadeleci kimliğiyle tanınan Susurköylü Haşmet Ahmet, Almanya’da vefat etti.
14 Şubat 2017 Salı



Azınlık aleyhine baskıcı ve ayrımcı uygulamaların doruk noktaya çıktığı 1980’li yıllarda azınlığın demokrasi mücadelesine yaptığı katkıyla çevresinde takdir toplayan, Dr. Sadık Ahmet’in özellikle imza kampanyası sürecinde yanında yer alan Haşmet Ahmet 10 Şubat Cuma günü hayatını kaybetti. Ahmet, yakalandığı amansız hastalığa yenik düşerek, yaşadığı Almanya’da 69 yaşında hayata veda etti.

Esnaf olarak maruz kaldığı baskı ve para cezalarına dayanamayan Haşmet Ahmet, 1991 yılında Almanya’nın Lippstadt şehrine göç etti. burada da azınlık mücadelesine katkı yapmaya devam eden Haşmet Ahmet, Lippstadt derneği kurucu başanlığını yaptı. Almanya’daki soydaşlar arasında sevilen bir şahsiyet olan Haşmet Ahmet’in cenaze namazı 11 Şubat Cumartesi günü Lippstad Ditip Camii’nde kılındı.

Haşmet Ahmet, 15 Şubat Çarşamba günü doğduğu köy olan Susurköy’de son yolculuğuna uğurlanacak. Ahmet, Susurköy mezarlığına defnedilecek.

DEB PARTİSİ’NDEN TAZİYE

Bu arada DEB Partisi Haşmet Ahmet için taziye mesajı yayınladı. DEB Partisi’nin mesajında şu ifadelere yer verildi: “Rahmetli liderimiz Dr.Sadık Ahmet’in başlattığı imza kampanyasına ilk imzayı atmış, 1991 yılında gittiği Almanya’da da Lippstadt Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin kurucu başkanlığını üstlenerek mücadeleye devam etmiş, bu davanın isimsiz kahramanı olan Susurköylü Haşmet Ahmet ağabeyimiz 10 Şubat 2017 Cuma günü Allah’ın rahmetine kavuştu. Batı Trakya Türk Azınlığı’nın hakları için yürütülen dava çok önemli bir neferini kaybetti. DEB Partisi camiası olarak bizler için çok kıymetli olan Haşmet ağabeyimizin vefatı, bizleri çok derinden üzmüştür. Kendisine Allah’tan rahmet diliyoruz. Mekanı cennet olsun ve nurlar içinde yatsın. Kederli ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. Her Avrupa ziyaretinde kendisini ziyaret ettiğimiz, kendisiyle hasbihal edip, kendisinden 1980’li yıllarda verilen mücadelenin anılarını dinlediğimiz Haşmet ağabeyimizi, hiçbir zaman unutmayacağız ve gönüllerimizde yaşatmaya devam edeceğiz”

Haberler


GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler