Anasayfa

14-02-2017
BTTDD Adapazarı Şubesi Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Adapazarı Şubesi 13 Şubat Pazartesi günü Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi.
14 Şubat 2017 Salı



Adapazarı'nda yer alan Sakva toplantı salonunda düzenlenen genel kurula BTTDD Genel Başkanı Necmettin Hüseyin, Teşkilat Başkanı Musa Yurt, BTTDD Genel Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Hasanoğlu, BTTDD Üsküdar Şube Başkanı Hasan Küçük ve BTTDD Adapazarı Şubesi üyeleri katıldı.

Kongrenin Divan Başkanlığı'na Musa Yurt, üyeliklere de Dr. Mehmet Hasanoğlu ve Hasan Küçük oy birliği ile seçildi ve ardından saygı duruşu ile İstiklal Marşı okunarak kongre açılışı yapıldı.

Kongrede ilk sözü BTTDD Adapazarı Şube Başkanı Hayri Latif aldı. İki yıllık görev sürelerinde rutin dernekçilik faaliyetleri dışında pek bir aktivite gerçekleştiremediklerini dile getiren Latif, bunda ülkenin son iki yıllık süreçte yaşadığı olağanüstü sürecin etkisi olduğunu, fakat gelecek dönemde eskisi gibi Adapazarı şubesinin aktif bir süreç geçireceğine inandığını belirtti.

"ACİL OLARAK KALICI BİR MEKAN SAHİBİ OLMAMIZ GEREKMEKTEDİR"

BTTDD Genel Başkanı Necmettin Hüseyin "Bu gün burada geçtiğimiz kongreden pek farklı bir tablo ile karşı karşıya değiliz, Adapazarı şubemiz, Batı Trakya camiasının Türkiye geneline yayılmış 13 şube, 4 temsilcilik, 2 vakıf ve 2 spor kulübünden oluşan çok geniş bir yelpazesinin sadece bir kolunu oluşturmaktadır. Bu yelpazedeki kurumlarımızın bazıları çok aktif, bazıları da Adapazarı şubemiz gibi kabuğuna çekilmiş durumdadır. Bizler öncelikle buradaki aktiviteleri eski canlılığına kazandırmak, Batı Trakyalı hemşehrilerimizin birbirleri ile olan irtibatlarını arttırmak için acil olarak kalıcı bir mekan sahibi olmamız gerekmektedir. Bu sebeple seçilecek olan yeni dönem yönetiminin de en önemli ve tek gündem konusu da bu olmalıdır" dedi.

"BATI TRAKYA BİLDİÄžİNİZ BATI TRAKYA"

Batı Trakya Türk azınlığının sorunlarına da değinen genel başkan Hüseyin, Batı Trakya bildiğiniz Batı Trakya, 1988'de, 1990'da da biz Türk'üz diye haykırdığımız için hor görülüyorduk, coplanıyorduk, dükkanlarımız talan ediliyordu. Bu günde aynı tablo devam etmektedir. DEB Partisi Atina'da toplantı düzenliyor, Nazi ürünü insan müsvetteleri toplantıyı basıyor, Yunanistan'da Türk yok, bunları savunmaktan vazgeçin, sizin de miadınız doldu, öleceksiniz diye aleni şekilde kameralar önünde yöneticilerimizi tehdit ediyorlar, Yunan devletinin gıkı çıkmıyor. Görmezden geliyor. İskeçe Türk Birliğinin davası 30 yıldır sürmekte ve halen sonuçlanamamakta, ama bunun yanında Yassı Köy Belediye Başkanımız İsmet Kadı, sudan sebeplerle adi suçlu gibi göz altına alınmakta yıldırım hızı ile davası sonuçlanmakta ve 4 ay hapis cezasına çarptırılmaktadır. Hem de neden biliyor musunuz? Çocuğunu sabah işe giderken makam aracı ile okula bıraktığı ve devleti zarara uğrattığı için. Evet az önce de değindiğim gibi Batı Trakya bildiğiniz Batı Trakya" diye konuştu.

Daha sonra tek liste ile gidilen seçimde Hayri Latif Raif başkanlığındaki aşağıdaki liste önümüzdeki üç yıl için BTTDD Adapazarı Şubesi'nin yönetimi için oy birliği ile seçildi.

YÖNETİM KURULU

1- Haşim Bayram
2- H. Pelin Kunter
3- Emine Yalçın
4- Turhan Halil
5- Nurşen Faydalı
6- Naim Kadiroğlu

YÖNETİM KURULU YEDEK

1- Emine Başaran
2- Nedim Akın
3- Ahmet Aydın
4- Ayşenur Taş
5- Hatice Latif Raif
6- Mehmet Boyacı

DENETİM KURULU

1- Faruk Güdül
2- Sema Tütüncü
3- Feyza Şahin

DENETİM KURULU YEDEK

1- Osman Başaran
2- Fatma Taş
3- Remziye Güler

Disiplin Kurulu Asil

1- Enbiye Köseoğlu
2- Hande Öztorun
3- Yusuf Olcay Gürsel

DİSİPLİN KURULU YEDEK

1- Mehmet Çavuşoğlu
2- Haluk Öztürk
3- Şerif Müezzin

Haberler


Hüseyin Baltacı: “Batı Trakya Türk azınlığı bir tehdit değil, sadece eşit vatandaşlık talep ediyor”

Yunanistan’da sağlık sistemi için en büyük tehdit: Yaşlanan nüfus

Köylerde ENFİA kaldırılıyor, aileler için yeni vergi indirimleri geliyor

Özgür Ferhat, Egemen Bağış ile Selanik Metropolitan Zirvesi’nde bir araya geldi

Asafoğlu’ndan AP’de Yunan vekillere yanıt: “Batı Trakya Türklerini inkâr edemezsiniz”

İskeçe Müftülüğünün kermesi yoğun katılımla başladı

DEB Partisi ve EFA’dan Avrupa Parlamentosunda Ulusal Azınlıklar Konferansı

İskeçe’de şok yaratan olay!

Egemen Bağış, 5’inci Selanik Metropolitan Zirvesi’nde konuştu

Yunanistan’da 10 kişiden 7’si ülkedeki gidişata dair kötümser görüşte

Mehmet Emin Aga vefatının 19. yılında anılıyor

Doğu Makedonya ve Trakya Eyaleti Almanya’daki fuarda tanıtıldı