Anasayfa

14-02-2017
AB’den iyimser Yunan ekonomisi tahmini
AB Komisyonu raporunda Yunanistan ekonomisinin "iyileşme sinyalleri" gösterdiği ve mali dengelerin "beklenenden iyi" bir gelişme kaydettiği belirtildi
14 Şubat 2017 Salı

Avrupa Birliği hazırladığı raporda, Yunanistan’ın mali hedeflerinin üzerinde bir performans sergileyeceği ve borç oranını düşüreceği tahmininde bulundu.

AB Komisyonu’nun "Ekonomik Beklenti Kış 2017" raporunda, Yunan ekonomisinde mali dengelerin "beklenenden iyi" bir gelişme kaydettiği ifade edildi.

Yunanistan’ın bu yıl ve gelecek yılda, faiz dışı bütçe fazlası ve borcunun gayri safi yurtiçi hasılaya (GSYH) oranında olumlu bir seyir izleyeceğinin altı çizildi.

Rapora göre 2016’da, GSYH’sına oranla yüzde 179,7’ye yükselmesi beklenen ülkenin kamu borcunun, bu yıl yüzde 177,2’ye, gelecek yıl ise yüzde 170,6’ya gerileyeceği tahmin edildi.

Ülkenin kreditörleri arasında anlaşmazlığa neden olan ülkenin faiz dışı bütçe fazlasının GSYH’ya oranında ise hedeflerin aşılacağı kaydedildi.

Büyüme oranının ise yüzde 2016’da yüzde 0,3, bu yıl ise yüzde 2,7 olarak gerçekleşeceği belirtildi. Gelecek yıl ise bu oranın yüzde 3,1’e yükselmesi tahmininde bulunuldu.

Uluslararası Para Fonu (IMF) ve AB’li kreditörler arasında Yunanistan’ın kurtarma paketi programına ilişkin derin görüş ayrılıkları yaşanıyor.

IMF, mali hedeflerin çok yüksek olduğu gerekçesiyle daha fazla kemer sıkma önlemi talep ederken, AB’li yetkililer IMF’yi kötümser tahminlerde bulunmakla suçluyor.

Hükümet ise daha fazla kemer sıkma önlemine karşı çıkarak, bu taleplerin "mantıksız" olduğunu öne sürüyor.

Haberler


Mısır Cumhurbaşkanı Sisi Atina’yı ziyaret etti

Zeybek tarla bildirimlerindeki gecikmeyi sordu

Hastane çalışanları personel eksikliğini ve çalışma koşullarını protesto etti

Türk kökenli 110 öğrenci Türkiye’de yüksek teknoloji şirketlerinde staj yapacak

Friedrich Merz, Almanya’nın yeni başbakanı oldu

Özgür Ferhat tarım yollarının iyileştirilmesini istedi

Yerapetritis’ten Türk – Yunan ilişkilerine dair önemli açıklamalar

Basırlıköy’de bir soydaş ölü bulundu

Soydaşlar Ilıca’daki Hıdırellez etkinliğinde buluştu

Yunanistan’a sığınmacılar konusunda uyarı

İnsan hakları savunucularına yönelik tehditler AGİT’te tartışıldı

Yeni Sol milletvekilleri İskeçe ve Rodop’taki işletmeler için destek istedi