Anasayfa


14-02-2017
Milletvekili Zeybek: “Eğitimin iyileştirilmesi için atılan adımlardan korkmamalıyız”
İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, azınlık eğitimiyle ilgili yasa tasarısının görüşüldüğü meclis genel kurulunda söz alarak konuştu.
14 Şubat 2017 Salı

Azınlık eğitiminde çift dilliliğin bir zenginlik olduğunu vurgulayan Zeybek, “Eğitimde atılan iyileştirme adımlarından korkmamalıyız” dedi.

“SİRİZA BU HATAYI DÜZELTMEKTE VE AZINLIK EĞİTİMİ BÖLÜMÜNÜ YASALLAŞTIRMAKTADIR”

Selanik Özel Pedagoji Akademisi’nin (SÖPA) kapatımasının azınlığı ve eğitim camiasını memnun ettiğini söyleyen milletvekili Zeybek, “2014 yılında, PASOK ve Yeni Demokrasi hükümetinin meclisten geçirdiği yasa ile Dedeağaç’ta hayata geçirilen eğitim programı (didaskalio) ise, sorunu daha da karmaşık hale getirmekteydi.Yunanistan’ın herhangi 4 yıllık bir Pedagoji fakültesiden mezun olan bir kişi Trakya Üniversitesi’nin Dedeağaç’ta açtığı 2 yıllık eğitim programına katıldıktan sonra hiç Türkçe dersi almadan ve diğer meslektaşlarına göre 2 yıl fazla eğitim gördükten sonra azınlık okullarında öğretmenlik yapabileceklerdi. Bu hatayı bugün SİRİZA hükümeti düzeltmekte ve yıllarca azınlığın ve eğitimcilerin isteği doğrultusunda Selanik Aristotelio Üniversitesi’nin Azınlık Eğitimi Bölümü’nü yasallaştırmaktadır” diye konuştu.

“BİZİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN AZINLIK EĞİTİMİNİN SEVİYESİNİN ARTIRILMASIDIR”

“Azınlık mensubu eğitimciler dört yıllık eğitim öğretime bağlanmış ve bilgi ve Türkçe dili eğitimi yeterli olan eğitimcilerin yetişmesi için önemli adım atılmıştır” diyen milletvekili Zeybek sözlerine şöyle devam etti: “Bizim için önemli olan azınlık eğitiminin seviyesinin artırılmasıdır. Bu da eğitimcilerden geçmektedir. Hedef azınlık öğretmenlerinin Türkçe ve Yunancalarının iyi seviyede olması ve çağdaş eğitim metodlarını bilmeri ve uygulamalarıdır. Hedefimiz azınlık eğitiminde hem Türkçe seviyesinin hem de Yunanca seviyesinin geliştirilmesi ve devlet okullarının eğitim seviyesine ulaşmasıdır.”

“İKİ DİLİN İYİ DERECEDE BİLİNMESİ AZINLIĞIMIZIN DIŞLANMASINI ENGELLEYECEKTİR”

Son olarak kendileri açısından çift dilliliğin bir zenginlik olduğunun altını çizen milletvekili Hüseyin Zeybek sözlerini şöyle tamamladı: “Bizim için çift dillilik zenginliktir. Bu iki dilin de iyi derecede bilinmesi azınlığımızın dışlanmasını engelleyecektir. Azınlık eğitiminde büyük sorunlar bulunmaktadır. Fakat bugün bu sorunlarıın aşılabilmesi için olumlu bir adım atılmaktadır. Son olarak şunu unutmamız gerekir. Eğitimde atılan iyileştirme adımlarından korkmamalıyız. İyi bir azınlık eğitimi ile çocuklarımızın yarınlara daha güvenle bakmalarını sağlayacağız.”

Haberler


GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler