Anasayfa


14-02-2017
Şehit Mustafa Cambaz’ın “Ulu Camiler Fotoğraf Sergisi” açıldı
Türkiye’deki darbe girişimi sırasında şehit düşen Batı Trakyalı gazeteci Mustafa Cambaz için hazırlanan “Ulu Camiler Fotoğraf Sergisi” ziyarete açıldı.
14 Şubat 2017 Salı



Açılışta duygusal bir konuşma yapan şehidin oğlu Alparslan Cambaz, “Bu sergiyle babamın en büyük hayali gerçekleşti” dedi.

Bursa Pendik Belediyesi’nin 15 Temmuz Şehidi Mustafa Cambaz için düzenlediği “Ulu Camiler Fotoğraf Sergisi ve Konferansı” Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde yapıldı. Program kapsamında Şehit Mustafa Cambaz’ın 2005 yılında Anadolu’nun dört bir yanında fotoğrafladığı “ulu camilere” ait fotoğrafların yer aldığı serginin açılışı gerçekleştirildi. Sergiye, şehit Mustafa Cambaz’ın çektiği ulu cami fotoğraflarının yer aldığı “Türkiye Ulu Camileri” Albümü Editörü Şaban Abak’ın yanı sıra şehidin eşi Semra Cambaz ve oğlu Alparslan Cambaz da katıldı. Katılımın yoğun olduğu sergi, Selçuklu Dönemi’nde yapılmış Cizre Ulu Camii’den, Belek Gazi Dönemi’nde inşa edilmiş Harput Ulu Camii’ne kadar 56 fotoğrafıyla 28 Şubat’a kadar ziyarete açık kalacak.

“MUHTEŞEM ESERLERİ EN GÜZEL AÇIDAN YANSITMIŞ”

Sergideki fotoğrafları Cambaz ailesi ve Şaban Abak’la birlikte dikkatle inceleyen Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, şehide Allah’tan rahmet dileyerek “Muhteşem eserleri en güzel açıdan ve en iyi ışıktan yansıtmış. Bu estetik bakış açısını samimi bir ruhla ortaya koymuş. Bu nedenle Allah, kendisine şahadet nasip etmiş. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

“EN BÜYÜK HAYALİ GERÇEKLEŞTİ”

Sergi açılışı öncesi konuşan Şehit Mustafa Cambaz’ın oğlu Alparslan Cambaz, oldukça duygusal bir konuşma yaparak “Bu sergi, babamın en büyük hayaliydi; o hayal şimdi gerçekleşti. Sıra, çeşmeler üzerine yaptığı fotoğraf çalışmasını tamamlamaya geldi. Bunu da ben tamamlayacağım, inşallah” diye konuştu.

ŞEHİDİN FOTOĞRAFLARIYLA YENİ KİTAPLAR HAZIRLANACAK

Sergi açılışı sonrası Türkiye Ulu Camileri konusunda konferans veren Şaban Abak, Şehit Mustafa Cambaz’ın sanıldığı gibi yalnız fotoğrafçı değil, tam bir sanat tarihçisi olduğunu söyleyerek “Rahmetli, hangi eser hangi tarihe ait çok iyi bilirdi” dedi. Türkiye Ulu Camileri Fotoğraf Albümü’nün ardından yeni kitaplar çıkaracaklarını belirten Abak, “Şehidin çektiği medreseler, darüşşafaka ve kervansaraylar ayrı kitaplarda toplanacak” bilgisini verdi.

Haberler


GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler