Anasayfa

16-02-2017
"Yunanistan’da helal gıda dönemi başlayacak"
Dışişleri Bakan Vekili Katrugalos, ülkede "helal" ve "koşer" gıda ürünleri sertifikalarının verilebileceğini açıkladı.
16 Şubat 2017 Perşembe

Dışişleri Bakan Vekili Yorgos Katrugalos, "Önümüzdeki günlerde helal ve koşer gıda üretiminin önünü açacak bir yasa tasarısı meclise sunulacak." dedi.

Bakanlıkta bir basın toplantısı düzenleyen Katrugalos, "helal" ve "koşer" sertifikalı ürünlerin üretiminin önünü açacak tasarının son aşamasına gelindiğini belirtti.

Katrugalos, Tarımsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı'yla ortak bir çalışma yürüttüklerini anlatarak, "Önünüzdeki günlerde helal ve koşer gıda üretiminin önünü açacak bir yasa tasarısı meclise sunulacak." ifadelerini kullandı.

Tarımsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı'ndan edinilen bilgiye gore, kısa süre içerisinde son hali verilecek tasarı, hukuk uzmanları tarafından inceleniyor. Ayrıca, söz konusu ürünlerin özellikle Arap ülkeleri ve İsrail’e ihracatı da planlanıyor.

Öte yandan, düzenlemeyle, ülkede hayvancılık sektörünün de ivme kazanacağı ve yeni istihdam imkanlarının yaratılmasının hedeflendiği belirtiliyor.

Haberler


“AB Adalet Puan Tablosuna göre Yunanistan yargı süresinin uzunluğunda son sırada!”

Liverpool’un yıldız futbolcusu Diogo Jota trafik kazasında hayatını kaybetti

Özgür Ferhat, Dijital Müşteri Kayıt Zorunluluğunu meclis gündemine taşıdı

Gümülcine ve İskeçe Müftülerinden Leman dergisine tepki

Girit Adası’ndaki yangın yerleşim yerine sıçradı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis Libya’ya gidiyor

Topsidis Rodop ilindeki çalışmaları anlattı

Ülke genelinde peş peşe orman yangınları!

Rodop ilinde yüksek yangın riski!

Yassıköy Belediyesinin 2024 Faaliyet Raporunu açıklandı

SİRİZA’nın yeni Merkez Komitesi üyeleri belli oldu

Zeybek ve Hacıgene arasında “azınlık okulu” tartışması