Anasayfa


18-02-2017
Haşmet Ahmet’in adı, DEB Partisi Genel Merkezi’ndeki toplantı salonuna verildi
Almanya’daki Lippstadt Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kurucu Başkanı ve DEB Partisi kurucusu merhum Dr. Sadık Ahmet’in yakın dava arkadaşı Haşmet Ahmet’i adı, DEB Partisi Genel Merkezi’ndeki toplantı salonuna verildi.
18 Şubat 2017 Cumartesi



Konuyla ilgili olarak DEB Partisi’nden yapılan açıklama şöyle:

“16 Şubat 2017 Perşembe günü Dostluk Eşitlik Barış Partisi Genel Merkezi’ndeki toplantı salonuna, partimizin kuucusu, rahmetli liderimiz Dr. Sadık Ahmet’in yakın dava arkadaşı Susurköylü Haşmet Ahmet’in adı verildi.
DEB Partisi’nde yapılan toplantıda DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, DEB Partisi Yönetim Kurulu Üyeleri, rahmetli Haşmet Ahmet’in çocukları Almanya’daki Lippstadt Batı Trakya Türkleri Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Alpay Ahmet, Yönetim Kurulu Üyesi ve Kasadarı Alper Ahmet, Kadın Kolları Başkanı Hülya Ahmet, Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi ve Kasadarı Şerife Ahmet ve akrabaları Şerafettin Kurnaz katıldı.

Genel Başkan Mustafa Ali Çavuş toplantıda rahmetli Haşmet ağabeyin evlatlarını DEB Partisi Genel Merkezi’nde ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek, dün cenaze merasimini gerçekleştirdiğimiz rahmetli liderimiz Dr. Sadık Ahmet’in yakın dava arkadaşı, kendilerinin çok kıymetli ağabeyleri olan Haşmet Ahmet’in hatırasını ilelebet yaşatmak adına toplantı salonlarına onun ismini verdiklerini söyledi. Amaçlarının Batı Trakya Türk Azınlığı’nın hakları için verilen mücadelede büyük emeği geçen Haşmet ağabeyi unutmamak ve unutturmamak olduğunu belirtti.

Lippstadt Dernek Başkanı ve rahmetli Haşmet Ahmet’in oğlu Alpay Ahmet de babalarının isminin DEB Partisi çatısı altında yaşatılmak istenmesinden duydukları gururu dile getirerek, teşekkür etti. Lippstadt Dernek Yönetim Kurulu üyesi Alper Ahmet de babalarının vefatına kadar davaya olan inancından hiç ayrılmadığını, kendilerini de böyle yetiştirdiğini, ‘Dün hangi noktada isek bugün de yerimizdeyiz’ dedi.

Topluca çekilen hatıra fotoğrafından sonra da toplantı sona erdi.”

Haberler


1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Özgür Ferhat’tan 1 Mayıs kutlaması

İTB Gençlik Buluşmaları’ndan ‘Memleketimi Tanıyorum’ projesi

Gümülcine Eski Başkonsolosu Şükrü Tufan hayatını kaybetti

Batı Trakya Camileri Din Görevlilerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi yöneticileri sorunlarını Hüseyin Zeybek’e iletti

Gümülcineli doktor Rıdvan Molla Hüseyin dağ koşusunda birinci oldu

İTB’den Ilıca’da Hıdırellez şenliği

İskeçe’de Bratankova ve Basaykova köylerinde hatim etkinliği

Yassiköy stadına otomatik sulama şebekesi

Yassıköy futbol takımı şampiyon oldu