Anasayfa

27-02-2017
DEB Partisi Başkanı Mustafa Ali Çavuş Ketenlik köyünü ziyaret etti
Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş 24 Şubat Cuma günü İskeçe iline bağlı Ketenlik köyünü ziyaret ederek, soydaşlarla birlikte Cuma namazı kıldı.
27 Şubat 2017 Pazartesi

Genel Başkan Ali Çavuş namaz sonrası köy halkına seslenerek 2014 yılında yapılan AP seçimlerinde Ketenlik köyünün verdiği yoğun desteğe teşekkür etti. Uluslararası bir antlaşma olan Lozan Antlaşması ile ülkeleri Yunanistan'a emanet edildiklerini kaydeden Ali Çavuş, ancak Yunanistan hükümetleri tarafından kendilerine danışılmadan çıkartılan yasalarla bu antlaşmada tanınan hakların gasp edildiğini, inanç ve eğitim hürriyetlerine saygı gösterilmediğini dile getirdi. Öğrenci azlığı bahane edilerek statüsü çok farklı olan azınlık okullarının kapatıldığını hatırlatan genel başkan Ali Çavuş, azınlık insanının fikri dahi alınmadan çıkartılan ''240 İmam Yasası'' ile azınlık okullarından sonra azınlık camilerine de müdahale edilmek istendiğini anlattı. Kendilerinin asırlardır bu topraklarda yaşadığını ifade eden Ali Çavuş, atalarının bu topraklara 'hoşgörüyü' getirdiğini, bu hoşgörüden nasiplenenlerin ne yazık ki aynı hoşgörüyü gösteremediğini söyledi. Ketenlik köyü halkının azınlık hakları hususunda çok duyarlı olduğunu ve bunu yakinen bildiğini belirten genel başkan Ali Çavuş, bireysel hak talebinde bulunma hakkı tanıyan imza kampanyasına da Ketenlik köyü halkının yoğun destek vereceğine gönülden inandığını söyledi.
Genel Başkan Mustafa Ali Çavuş'a Ketenlik köyü ziyareti sırasında Genel Başkan Vekili Ahmet Kara, Genel Sekreter Aydın Ahmet, Gençlik Kolları Başkanı Murat Ahmet, Genel Başkan Danışmanı Bahri Belço, Merkez Yürütme Kurulu üyeleri Mustafa Şargo, Cavide Nizam, Ali Salihoğlu ve İsmail Salih, DEB Partisi Avrupa Parlamentosu Milletvekili Adayları Niyazi Avcı ve Recep Molla eşlik etti.

Haberler


Hüseyin Baltacı: “Batı Trakya Türk azınlığı bir tehdit değil, sadece eşit vatandaşlık talep ediyor”

Yunanistan’da sağlık sistemi için en büyük tehdit: Yaşlanan nüfus

Köylerde ENFİA kaldırılıyor, aileler için yeni vergi indirimleri geliyor

Özgür Ferhat, Egemen Bağış ile Selanik Metropolitan Zirvesi’nde bir araya geldi

Asafoğlu’ndan AP’de Yunan vekillere yanıt: “Batı Trakya Türklerini inkâr edemezsiniz”

İskeçe Müftülüğünün kermesi yoğun katılımla başladı

DEB Partisi ve EFA’dan Avrupa Parlamentosunda Ulusal Azınlıklar Konferansı

İskeçe’de şok yaratan olay!

Egemen Bağış, 5’inci Selanik Metropolitan Zirvesi’nde konuştu

Yunanistan’da 10 kişiden 7’si ülkedeki gidişata dair kötümser görüşte

Mehmet Emin Aga vefatının 19. yılında anılıyor

Doğu Makedonya ve Trakya Eyaleti Almanya’daki fuarda tanıtıldı