Anasayfa


01-03-2017
DEB Partisi: “İnanç ve ibadet özgürlüğümüze bir darbe daha vuruldu”
Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi, Aleksandria’daki derneğin ve dernek içindeki mescidin polis tarafından kapatılmasını kınadı.
1 Mart 2017 Çarşamba

DEB Partisi konuyla ilgili açıklamasında, Batı Trakya Türklerinin inanç ve ibadet özgürlüğüne bir darbe daha vurulduğunu ifade etti.

DEB Partisi’nin açıklaması şöyle: “Batı Trakya’dan ekonomik sebeplerle göç ederek Veria (Karafere) iline bağlı Aleksandria (Gida) ilçesine yerleşen Batı Trakya Müslüman Türk azınlık mensuplarının kurmuş oldukları derneğin tüzüğüne uygun olarak açtıkları mescidin, polis emri ile kapatıldığını öğrenmiş bulunuyoruz. Bir mescit açmak, burada ibadetlerini yerine getirmek ve çocuklarına Kur’an öğretmek bir azınlık hakkı olmasının ötesinde insanlık hakkıdır. Bu insanlara yapılan bu çağdışı muameleyi DEB Partisi olarak şiddetle kınıyor, hem azınlık hem de insanlık hakkı olan bir mescit açma ve ibadet etme hakkının ve özgürlüğünün ivedilikle İmathia Müslümanları Eğitim, Kültür ve Spor Derneği’ne iade edilmesini talep ediyoruz.

İnanç hürriyetlerimiz üzerindeki devlet elini asla kabul etmiyoruz ve inanç özgürlüğümüze saygı bekliyoruz. Rodos’taki ata yadigârı camilerin kapılarına zincir vurarak, minare yapımına kısıtlama getirerek, ‘’240 İmam Yasası’’ gibi bir yasayla camilere azınlığın kabul etmediği ve hiçbir zaman da etmeyeceği imamları dayatarak, azınlığın seçtiği müftüleri “korsan müftü” diye adlandırıp, azınlık iradesi ile alay ederek, kısaca inanç hürriyetlerimizi baltalayarak, Lozan Antlaşması’nı yok sayarak, azınlık ve insanlık haklarına saygı gösterilemez.

DEB Partisi olarak uluslararası Lozan Antlaşması’ndan Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı lehine doğan inanç hürriyetlerimize saygı beklediğimizi ve getirilen bu kısıtlamaların ve yasakların son bulmasını talep ettiğimizi tüm kamuoyuna duyururuz.”

Haberler


GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler