Anasayfa


01-03-2017
İskeçe şehir meydanı için Türkçe broşür bastırdı
İskeçe Esnaf Federasyonu eski başkanı Yorgos Bacakidis, İskeçe şehir meydanı ve şehrin sembolü olan saat kulesi hakkında Türkçe broşür bastırdı.
1 Mart 2017 Çarşamba



1800’lü yıllarda Hacı Emin Ağa tarafından inşa ettirilen İskeçe Saat Kulesi’nin tarihi ve tanıtımı hakkında yaptığı yorum ve açıklamalarla tanınan Bacakidis, kendi gayretleriyle bir broşür bastırdı. Türkçe olarak bastırılan broşürde İskeçe’nin tarihi şehir meydanı, saat kulesi ve yıllar öncesinde şehir meydanındaki eserler hakkında bilgi veriliyor. Yorgos Bacakidis, dört sayfa ve siyah beyaz olarak nostaljik bir çizimle hazırlattığı broşürde, tarihi saat kulesi ve meydanda bulunan ancak daha sonraki yıllarda yıktırılan çeşme, hamam ve medreseyle ilgili açıklayıcı bilgilere yer veriyor.

Bacakidis, “İskeçe; geçmiş, bugün ve geleceğin kesiştiği noktada seyahat ederken” sloganıyla hazırlattığı Türkçe broşürü, karnaval etkinlikleri öncesinde Türkiyeli turistlerin yararlanması amacıyla tüm İskeçe’ye dağıttı.

“ŞEHRİMİZİN TARİHİNİ TÜRKİYELİLERE DAHA İYİ ANLATABİLMEK İÇİN HAZIRLADIM”

Konuyla ilgili olarak GÜNDEM’e konuşan Yorgos Bacakidis şunları söyledi: “İskeçemiz’in tarihini ve tarihi yapılarını Türkiyeli komşularımıza ve dostlarımıza daha iyi anlatabilmek amacıyla Türkçe bir broşür hazırladım. Bu broşürden beş bin adet basıp dağıttım. Yaşadığımız şehrin çok güzel ve anlamlı bir tarihi var. İskeçe şehrinin sembolü olan tarihi saat kulesinin bile tanıtımını yapamıyoruz. Şehrimize karnavallarda olsun, eski şehir etkinliklerinde olsun binlerce misafir geliyor. Çok sayıda Türkiyeli turist geliyor. Bunlar saat kulemizin de, şehir meydanının da tarihini, geçmişini öğrenemeden gidiyor. Ben bu duruma üzülüyorum. Bu nedenle de bu broşürü hazırladım. Saat kulesiyle ilgili ve şu anda şehir meydanında olmayan diğer tarihi yapılar hakkındaki bilgileri, İskeçe’yle ilgili hazırlanmış kitaplardan aldım. Ümit ediyorum ki; şehrimizde gelen Türk dostlarımıza biraz olsun yardımcı olmuşumdur.”

“BROŞÜRÜ HERYERE DAĞITTIM”

Karnaval etkinliklerinde çok sayıda Türkiyeli turisti konuk ettiğini anlatan Yorgos Bacakidis, “Bu yılki etkinliklere de çok kişi geldi. Birçoğunu ağırladık. Dostlarımızla görüştük, hasret giderdik. Dediğim gibi beş bin adet bastırdığım broşürü de İskeçe’deki tüm lokantalara, fırınlara, pastanelere ve otellere dağıttım.” ifadelerine yer verdi.

“TÜRKLERİ SEVİYORUM BANA KİM NE İSTERSE DESİN UMURUMDA DEĞİL”

İskeçe Belediyesi’nin bu konularda yapması gerekenleri yapmadığını ifade eden Bacakidis, “Ne yazık ki İskeçe Belediyesi ve devlet kurumları bölgemizin tarihini tanıtmada, turistleri bu bölgeye çekme konusunda son derece yetersiz kalıyor. Belediye benim tavsiyelerimi dinleseydi veya benim yapmaya çalıştıklarım belediye tarafından ve belediyenin imkanlarıyla yapılsaydı burası turist cenneti olacaktı. İstanbul’dan gelen turistleri ağırlamaya yer bulamayacaktık. Fakat yapılması gerekenleri yapmıyorlar. Şunu da söylemek istiyorum. Önümüzdeki yıl çok daha aktif olacağız. Önümüzdeki günlerde İzmir’e gidiyorum. Ben Türkleri seviyorum. Onlar da bizi seviyor. Ortak bir kültürümüz var. Benim için kim ne isterse desin, umurumda değil. İsterse de suçlasınlar. Ben inandıklarımı söylemeye devam edeceğim. İskeçe’nin tarihi şehir meydanıyla ilgili hazırladığım broşür çalışması, sembolik bir çalışmadır. Ve önemli olduğuna inanıyorum. Ben bu yolda devam edeceğim. Ben buyum.” diye konuştu.

Haberler


GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler