Anasayfa


02-03-2017
“Talebimiz çok açık; Azınlık okul sistemi içerisinde iki dilli azınlık anaokulları istiyoruz”
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), hayata geçirileceği açıklanan yeni anaokulu uygulamasıyla ilgili yazılı açıklama yayınladı.
2 Mart 2017 Perşembe

Batı Trakya Türklerinin iki dilli azınlık anaokulu talebinin gözardı edildiği belirtilen açıklamada iki dilli azınlık anaokulu talebi yinelendi.

ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu açıklamasında, azınlık eğitim statüsüne uygun olarak iki dilli azınlık anaokulu hakkının tanınması gerektiğini belirterek şu ifadeleri kullandı: “Batı Trakya Türk Azınlığı’nın yaşadığı bölgelerdeki altı devlet anaokulunda Türkçe ve Yunanca bilen azınlık üyesinin çalışmasını öngören pilot uygulama azınlığımızın iki dilli azınlık okulları talebinin ısrarla gözardı edilmeye devam ettiğini göstermektedir. Devlet ve hükümet makamlarının tüm müdahalelerine rağmen azınlığımız eğitim ve din alanında özerk yapıdadır. Bu nedenle bu özerk yapı yok sayılarak devlet anaokullarına gitmekten başka seçenek sunulmayan çocuklarımız için Yunanca-Türkçe bilen yükseköğretim mezunu bir azınlık mensubunun Yunan anaokulu öğretmeni ile birlikte çalışmasını değil azınlık okul sistemi içerisinde iki dilli azınlık anaokullarının kurulmasına izin verilmesini istiyoruz. Talebimiz bu kadar net, bu kadar açık! Eğitimdeki özerk yapıya müdahale edilmeksizin okul öncesi eğitimde anadilde eğitim hakkımızın verilmesini istiyor, bunun için çocuklarımızın Türkçe ve Yunanca olmak üzere iki dilde eğitim görecekleri azınlık anaokullarının açılmasını istiyoruz.”

Haberler


ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor