Anasayfa


02-03-2017
ANEL temsilcilerinden yeni uygulamayla ilgili kafa karıştıran açıklamalar
Bağımsız Yunanlılar (ANEL) Partisi kurmaylarından Hrisa Utsi, azınlık bölgelerindeki anaokullarında başlatılacak yeni uygulamada Pomakça ve Roman dilinin kullanılacağını söyledi.
2 Mart 2017 Perşembe

Hükümetin küçük ortağı ANEL’in Siyasi Konsey üyesi İskeçeli Hrisa Utsi, anaokullarında hayata geçirilecek pilot uygulama konusunda yazılı bir açıklama yayımladı. Eğitim Bakanlığı ve Eğitim Politikaları Enstitüsü’nün hayata geçireceği yeni uygulamayı olumlu bulduğunu ifade eden Utsi, “Bu program, azınlık çocuklarının eğitim sürecine entegrasyonunu ve dolayısıyla Yunanca’nın daha iyi öğrenilmesini öngördüğü için olumlu karşılıyorum. Enstitü’nün açıklamasına göre bu pilot uygulama Yunanca’nın öğretilmesini ve çocukların sosyalleşmesini amaçlıyor.” dedi.

“POMAKÇA, ROMANCA VE TÜRKÇE BİLECEKLER”

Edindikleri bilgiye göre, uygulamanın İskeçe’de Pomakça konuşulan bölgede üç anaokulunu kapsadığını belirten Utsi şunları kaydetti: "Bu program, edindiğimiz bilgiye göre, İskeçe ilinde Pomakça konuşanların olduğu bölgelerde üç anaokulunda uygulanacak. Burada çalışacak azınlık mensubu yardımcı personel Pomakçayı bilecek. Romanların olduğu bölgedeki yardımcı personel Roman dilini bilecek; kendilerini Türk kökenli olarak tanımlayanların olduğu bölgelerde de bu yardımcı personel Türkçe bilecek. Nihayetinde bu programın amacı çift dilli anaokulları oluşturmak değildir."

Hrisa Utsi, “Devletin hedefi; çocuğun ana dilinden dengeli bir şekilde Yunanca diline geçmesidir. Çok güzel, akıllıca ve sonuç getirecek bir program olarak görüyorum. Fakat hiç bir şekilde bu uygulama gelecekte iki dilli anaokulların oluşturulması için bir başlangıç olamaz. Zaten hedef, Yunanca’nın daha iyi öğretilmesi ve dengeli dilsel gelişimdir.” ifadelerine yer verdi.

Haberler


GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler