Anasayfa


22-05-2015
Atina’da Uras – Theodorakis görüşmesi
POTAMİ Partisi Başkanı Stavros Theodorakis, Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Kerim Uras’la görüştü.
22 Mayıs 2015 Cuma

Partinin Atina’daki genel merkezinde gerçekleşen görüşmede, Theodorakis ile Uras’ın iki ülkeyi ilgilendiren konuları ele aldıkları bildirildi. Konuyla ilgili olarak POTAMİ Partisi’nden yapılan açıklamada; önümüzdeki günlerde İstanbul’u ziyaret ederek, Patrik Vartholomeos’la biraraya gelmesi planlanan parti başkanı Theodorakis’in, Ruhban Okulu’nun yeniden açılması gerektiğini ifade ettiği kaydedildi. Theodorakis’in, Türk – Yunan ilişkilerinin Avrupa kurallarına dayanması gerektiğini belirttiği de ifade edildi.

Açıklamada, Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Kerim Uras’ın Atina’da Cami konusunun çözüme kavuşması ve başkentte caminin faaliyette olması gerektiğini belirttiği dile getirildi.

Görüşmede, Kıbrıs ve Ege sorunlarının yanısıra kaçak göçmen konusunun da ele alındığı belirtildi. Büyükelçi Kerim Uras’ın şu anda Türkiye’de 2 milyon Suriyeli ve 1 milyon da diğer ülkelerden göçmen bulunduğunu, kaçak göçmen sorununun Avrupa ve batı dünyasıyla işbirliği içinde çözüme kavuşabileceğini söylediği kaydedildi.

POTAMİ Partisi’nden yapılan açıklamada Atina’daki Uras – Theodorakis görüşmesinde partinin Rodop ili milletvekili adayı İlhan Ahmet, partinin dış politika danışmanları Yorgos Kaklikis, Odin Linardatu ve Yorgos Skemberis ile Türkiye’nin Atina Büyükelçiliği Müsteşarı Barış Kalkavan ve Birinci Katip Salim Kırcalıali’nin hazır bulunduğu belirtildi.

Haberler


Eyalet Başkanı ve Başkan Yardımcısından doludan zarar gören bölgelere ziyaret

Mikrobiyologlar ülke genelinde greve gitti

GAT’tan ‘Gençlik Bayramı’ etkinliği

İTB’nin hak arama mücadelesi Trakya Üniversitesinde panelde ele alınacak

Panathinaikos AKTOR, 12 yıl aradan sonra Dörtlü Final’e yükseldi

Ilıca’da muhteşem Hıdırellez Şenliği

İTB ve GTGB ekipleri Kuzey Makedonya’daki Hıdrellez Festivaline katıldı

Yağmur geliyor, hava sıcaklığı düşüyor

Soydaşlar Mustafçova’da hatim etkinliğinde buluştu

Çocuk parası için başvurular cuma günü sona eriyor

Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti