Anasayfa

09-03-2017
BTTADK: "Anaokullardaki pilot uygulamayı endişeyle izliyoruz"
Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu (BTTADK) 8 Mart Çarşamba günü yaptığı toplantıda; Batı Trakya'daki bazı anaokullarda pilot olarak uygulamaya koymak istediği çift dilli eğitim sistemi konusunu ele aldı.
9 Mart 2017 Perşembe

Danışma Kurulu, sözkonusu uygulamayı dikkat ve endişeyle izlediğini vurguladı.

"TÜRKÇE AZINLIÄžIN TARİHİYLE, KİMLİÄžİYLE VE MUKADDESATIYLA KURDUÄžU EN BÜYÜK BAÄžDIR"

8 Mart Çarşamba günü yapılan toplantıdan sonra Danışma Kurulu'nun yayınladığı açıklamada; "Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu, devletin çift dilli pilot uygulamasını dikkatle ve endişeyle izlemektedir. Batı Trakya Azınlığı Türk Azınlıktır. Türkçe, Azınlığın tarihiyle, kimliğiyle ve mukaddesatıyla kurduğu en büyük bağdır. Azınlığın antlaşmalar gereği eğitim dili Yunanca ile Türkçe'dir" görüşlerine yer verdi.

"AZINLIK İLKOKULLARI GİBİ AZINLIK ANAOKULLARI TALEP EDİYORUZ"

Danışma Kurulu açıklamasında, Batı Trakya Müslülan Türk Azınlığı'nın, azınlık ilkokulları ile aynı statüde azınlık anaokulları talep ettiğini ifade etti. Açıklama şu şekilde devam etti: "Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı ülkemiz Yunanistan'dan, Lozan Antlaşması'na uygun bir şekilde anaokullarında Yunanca ve Türkçe dili üzerinde eğitim yapılmasını talep etmekte ve etmeye devam edecektir. Anaokul eğitimi mecburi eğitime tabi olduğundan, anaokulları ilköğretimin bir parçası olarak yorumlanmalı ve azınlık ilkokulları ile aynı statüye sahip olmalıdır."

Haberler


Tempi tren kazası davası 1 Nisan’a ertelendi

Halkın yüzde 62’si hükümet değişikliği istiyor

Batı Trakyalı gençler bayram yemeğinde buluştu

İskeçe Müftülüğü din görevlilerini bayram sofrasında buluşturdu

“Müzik Birleştirir” etkinliği Gümülcine’de gerçekleştirildi

Akaryakıta indirim, Fuel Pass geri geliyor

İskeçe Türk Birliğinden muhteşem aile gecesi

Tempi tren faciası davası başlıyor: 36 sanık hakim karşısında

Gümülcine’de silahlı soygun girişimi: Bir kişi yakalandı, bir şüpheli aranıyor

Alkol ve sigara satışında dijital yaş doğrulama sistemi

Midilli’de şap alarmı: Hayvancılık ürünlerine kapsamlı yasaklar getirildi

Atina’da emekliler zam talebiyle sokağa çıktı