Anasayfa


08-03-2015
DEB Partisi İskeçe Teşkilatı'ndan Sinikova ziyareti
Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi İskeçe İl Teşkilatı, 1 Mart Pazar akşamı İskeçe’nin Balkan Kolundaki Sinikova ve Cami Mahallesi köylerini ziyaret etti.
8 Mart 2015 Pazar

Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi İskeçe İl Teşkilatı, 1 Mart Pazar akşamı İskeçe’nin Balkan Kolundaki Sinikova ve Cami Mahallesi köylerini ziyaret etti.

DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İskeçe İl Teşkilatı Sorumlusu Ozan Ahmetoğlu başkanlığındaki heyet ilk olarak Sinikova köyünü ziyaret etti. Burada halkla sohbet etme imkanı bulan heyet daha sonra Cami Mahallesi köyüne geçti.

AP SEÇİMLERİNDEKİ BAŞARI DİKKAT ÇEKTİ
Ziyaretler sırasında konuşan Ozan Ahmetoğlu, parti olarak köy ziyaretlerini sadece seçim öncesinde veya belirli dönemlerde değil, sürekli ve düzenli bir şekilde sürdürdüklerini söyledi. Ozan Ahmetoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Değerli soydaşlarım verdiğimiz aradan sonra bugün tekrar köy ziyaretlerimize başlamış bulunuyoruz. İlk ziyaretimizi de Sinikova ve Cami Mahallesi köylerine yapıyoruz. 25 Mayıs 2015 Avrupa Parlamentosu seçimlerinde bizlere buradaki soydalarımız oyları ile büyük bir destek verdi. Bizler aldığımız bu büyük destek ile Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın sorunlarını dile getirmeye ve azınlığımızın sesinin duyulması için mücadelemize devam ediyoruz. 25 Mayıs seçimlerine girerken amacımız azınlığımızın sesini hem Atina’ya hem de Avrupa’ya duyurmaktı. O gün alınan sonuçlarla beraber yeni bir sürece girdik. Seçim başarımız ve partimizin İskeçe ve Rodop ilinde açık ara farkla birinci parti olması Yunanistan’daki birçok kesimin dikkatini çekti. Bunun yanısıra Avrupa ve diğer yabancı ülkelerinde dikkatini çekti. Örneğin seçimlerin ardından iki kez ABD yetkilileri bizlerle görüştü. Bölgemizde yaptıkları temaslarda partimizi de ziyaret ettiler. Onlara azınlığımızın sorunları hakkında bilgiler verdik. Bunun dışında Avrupa Parlamentosu’nda çok sayıda milletvekili olan EFA grubu seçim başarımızdan dolayı DEB Partisi’ni kutladı. EFA’yla da ilişkilerimizi sıklaştırdık. Sizlerle paylaşmak istediğim bir diğer önemli konu ise hepiniz bildiği ve Avrupa ülkelerinde yaşayan azınlık kuruluşlarının çatı örgütü FUEN’in 2015 yılı kongresiyle ilgili. DEB Partisi olarak bizim de üyesi olduğumuz FUEN’in bu yılki kongresi Batı Trakya’da yapılacaktır. Avrupa’nın birçok bölgesinden yaklaşık 150 kişilik bir grup bölgemizi ziyaret edecek ve sorunlarımızı yakından görme fırsatı bulacak. FUEN çatışı altında bulunan 90 azınlık kuruluşunun yetkilileri bölgemizde bulunacak olması son derece önemli bir gelişmedir.”

AZINLIKLA SAMİMİ DİYALOG YAPILMASINI BEKLİYORUZ
Güncel gelişmelere de değinen Ozan Ahmetoğlu şunları ifade etti: “Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı olarak ülkemizde yapılan son seçimler sonucunda oluşan yeni hükümetten de bekletilerimiz olduğunu parti olarak daha önce yaptığımız açıklamalarla duyurmuştuk. Yıllardır çözüm bekleyen azınlık sorunları ile ilgili olarak artık Yunanistan devletinin azınlık ile samimi bir diyalog içine girmesi en büyük beklentimizdir. Başta eğitim sorunu olmak üzere yıllardır çözüm bekleyen müftülük, vakıflar, milli kimliğin inkârı gibi sorunlarda ne yazık ki hiçbir gelişme göremedik. Yeni hükümetten beklentimiz bu konularda samimi bir yaklaşım içinde olmasıdır. Ülkemiz Yunanistan son yıllarda ciddi bir ekonomik kriz ile karşı karşıya kaldı. Ülke genelinde kriz sebebiyle işsizlik oranlarında büyük artışlar yaşandı. Ancak krizin en derinden etkilediği bölge hiç tartışmasız Batı Trakya’dır. Özellikle azınlık insanımız yıllardır maruz kaldığı ekonomik baskı ve kısıtlamalara son ekonomik kriz de eklenince son derece zor durumda kalmıştır. İşsizlik sorunu özellikle balkan bölgesinde korkunç boyutlara ulaşmıştır. Hatta bu konuda ekonomik krizin toplumumuz üzerindeki etkisiyle alakalı olarak bir de anket çalışması yapıyoruz. Bu kriz sebebiyle birçok aile bölgeden göç etmek durumunda kaldı. Azınlığımız çok ciddi problemler yaşıyor ama sesini çıkarmıyor. Bu sıkıntıların giderilmesi için azınlık insanı acil önlem alınmasını bekliyor. Yeni hükümetten beklentimiz bu konularda acil çözümler üretmesi ve azınlığımız yıllardır maruz kaldığı ekonomik baskı ve haksızlıklara bir son verilmesidir. Bizler DEB Partisi olarak Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın haklı taleplerini ve uğradığı haksızlıkları elimizden geldiği kadar ve her zaman demokrasi ve hukuk çerçevesinde duyurmaya ve azınlığımızın sesi olmaya devam edeceğiz.”

DEB Partisi heyetini karşılayan ve 25 Mayıs seçimlerinde DEB Partisi’nden Avrupa Parlamentosu milletvekili adayı olan Sinikova eski nahiye müdürü Niyazi Avcı da köy halkı adına parti yöneticilerine teşekkür etti.

Haberler


Ramadan Duban için duygusal veda

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ataman’a ‘geçmiş olsun’ telefonu

Özgür Ferhat ELGA Başkanı ile görüştü

Kadın Platformu üyelerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Selanik’te Kacır - Papayeorgiu görüşmesi  

Akçapar ve Frangoyannis bugün bir araya gelecek

Celal Bayar Azınlık Lisesinde kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi

ABTTF’den Kosmidu’ya yanıt

Yunanistan istihdam oranında sondan ikinci sırada

Milletvekiline yumruk atan Floros kısıtlayıcı önlemle serbest

YDP düşüşte ancak birinciliği devam ediyor

BTTDD Bursa Şubesinden Yıldırım Belediyesine ziyaret