Anasayfa


20-03-2017
İnternetteki paylaşımları nedeniyle ifadeye çağrıldılar!...
İskeçe’de iki azınlık mensubu din görevlisi internette yaptıkları paylaşımları nedeniyle polis tarafından ifadeye çağrıldı.
20 Mart 2017 Pazartesi

İskeçeli din görevlileri sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşım ve yayınladıkları fotoğraflar nedeniyle İskeçe polisi tarafından ifade vermek için davet edildiler.

İskeçe’nin Balkan kolu köylerinden Gökçepınar’da imamlık ve Kur’an kursu öğretmenliği yapan Erkan Azizoğlu ile İskeçe’nin Boyacılar köyünde görevli Bülent Hacı Salih, geçtiğimiz günlerde İskeçe Emniyet Müdürlüğü’nde çağrılarak internet ortamında yaptıkları yorum ve paylaşımlar hakkında başlatılan soruşturma kapsamında ifade verdi.

İKİ PAYLAŞIM NEDENİYLE İFADEYE ÇAĞRILDI

Gökçepınar köyü imamı ve Kur’an kursu öğretmeni Erkan Azizoğlu, internetteki paylaşımları nedeniyle 15 Mart Çarşamba günü İskeçe emniyetine giderek ifade verdi. Azizoğlu, polis tararından telefonla aranarak emniyete ifadeye davet edildiğini söyledi. GÜNDEM’e konuşan Erkan Azizoğlu, paylaşımının üzerinden özür yazısı yayınladığı Yahudilerle ilgili paylaşımı, ayrıca kendi köyünden olan asker Ahmet Katunlu’nun cenazesiyle alakalı bazı haber ve yorumlar hakkında bazı paylaşımları nedeniyle ifadeye çağrıldığını belirtti. Azizoğlu, “Asker kardeşimiz Ahmet Katunlu’nun cenazesinden sonra köy imamının benim değil de, başkasının yani tayinli müftülük tarafından atanan başka imam olduğunu iddia eden haber ve yorumlar vardı. Ben de bunlara istinaden ‘Gökçepınar imamı aranıyor’ diye bir paylaşım yaptım. Doğal olarak bu paylaşıma başka arkadaşlar da yorum yaptı. Diğer olay da Yahudilerle ilgili bir paylaşımım. O paylaşımdan sonra da yazılı bir özür yayınlamıştımm zaten. İfadeye çağrılmamı gerektiren sebepler bu ikisiymiş.” diye konuştu.

ANITKABİR, BURSA BATI TRAKYA DERNEĞİ VE MHP ZİYAYETİ DE DOSYA’DA

Bu çerçevede Boyacılar köyü imamı ve Kur’an kursu öğretmeni Bülent Hacı Salih, 17 Mart Cuma günü İskeçe Emniyet Müdürlüğü’ne ifade çağrıldı. Din görevlisi Hacı Salih’in 2005, 2009, 2012 ve 2017 yıllarında Türkiye’ye çeşitli vesilelerle gerçekleştirdiği ziyaretlerle ilgili olarak sosyal medya ortamında yaptığı paylaşımlarla ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında ifadesi alınmak üzere emniyete çağrıldığı kaydedildi. Din görevlisi Bülent Hacı Salih’in avukatı Adnan Peçenek konuyla ilgili olaran GÜNDEM’e yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bülent bey hakkında internek oramındaki paylaşımları nedeniyle bir soruşturma başlatılmış. Polisin suç duyurusu üzerine İskeçe savcılığının başlattığı bir soruşturma. Biz Cuma günü İskeçe emniyet müdürlüğüne gittik. Dosyayı aldık ve ifademizi yazılı olarak vermek üzere süre istedik. İfademizi yazılı olarak vereceğiz. Boyacılar imamı Bülent Hacı Salih’in daha Yalımlı köyünde görevli olduğu dönemden bugüne kadar Türkiye’ye yaptığı ziyaretler sırasında yaptığı sosyal medya paylaşımları mercek altına alınmış. Dosyaya giren yayın tourkikanea adlı internet sitesinin haberlerinden alınmış. Bülent beyin, Anıtkabir ziyareti bile var bu dosyada. MHP genel merkezi ziyareti sırasında, Bursa’daki Batı Trakya derneği ziyareti sırasında çekilen fotoğraflar da da var. Bana göre hiçbir suç unsuru olmayan şeyler bunlar. Gökçepınar imamı Erkan Azizoğlu hakkında devam eden bir soruşturmayla ilgili de aynı zamanda Bülent bey hakkındaki soruşturma. Fakat sadece Erkan beyle ilgili değil, yaptığı yorum ve yayınladığı fotoğraflarla ilgili de bir soruşturma var. Sosyal medya ortamında yapılan paylaşımların soruşturma kapsamına alındığını görüyoruz. Biz de gerektiği şekilde ifadeyi hazırlayacağız ve sunacağız.”

Haberler


ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor