Anasayfa


22-03-2017
BTTDD Çanakkale Temsilciği açıldı
Türkiye’deki Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) kuruluşunun 70. Yılında 19 Mart Pazar günü Çanakkale’ye temsilcilik açtı.
22 Mart 2017 Çarşamba



BTTDD Genel Başkanı Necmettin Hüseyin, Genel Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Hasanoğlu, BTTDD İzmir Şube Başkanı Mümin Durmuş ve BTTDD Bursa Şubesini temsilen Yönetim Kurulu Üyesi Ali Uysal'ın katıldığı açılış törenine, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi yönetim ve akademik kadrosu da büyük ilgi gösterdi. temsilcilik açılışından önce BTTDD yöneticileri Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan ve üniversite öğretim üyeleri kahvaltılı toplantıda biraraya geldi. Rektör yardımcısı Prof. Özden Batı Trakya camiasının yanında olduklarını ve her türlü desteği sağlayacaklarını dile getirdiler. Ayrıca açılışta Çanakkale 18 Mart Üniversitesinde eğitimlerine devam eden 170 Batı Trakyalı gencin yanı sıra, Trakya Üniversitesi’nde eğitimlerine devam eden ve BTTDD Edirne Temsilciliği’nden öğrenciler de yer aldı.

BTTDD Genel Başkanı Necmettin Hüseyin şöyle konuştu: “Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği kuruluşunun 70. yılında şu anda 13 şubesi, 4 temsilcilik, 2 vakıf ve 2 spor kulübü ile onbinlerin üstünde üyeye sahip ve Batı Trakya Türklerinin anavatanda tek ve çatı kuruluşudur. Ben de iki yıldır bu güzide kurumun genel başkanı olarak dönem sözcülüğünü yüretmekteyim. Bu sabah buraya geldiğimizde, bize yaklaşık bir buçuk ay önce temsilcilik açmak için başvuran gençlerimizin talebini kabul etmekle ne kadar doğru bir karar verdiğimize bir kez daha şahit oldum. Bunun yanında da Çanakkale 18 Mart Üniversitemizin yönetim ve eğitim kadrosunun da Batı Trakyalı gençlerimize gösterdiği sıcak ilgi ve kucaklayıcı tavır da bizleri bir kat daha mutlu etti. Görülüyor ki Çanakkale Batı Trakya Türklerinin Edirne'den sonraki ikinci eğitim üssü olacak. Şu anda 176 öğrancimiz burada eğitimlerine devam ediyor. Kahvaltıda sohbet ederken Rektör Yardımcımız Süha hocam gelecek yılın da müjdesini verdi. Çanakkale Üniversitesi gelecek yılda yine sınavsız diploma notu ile Batı Trakyalı öğrencilerin tamamına kapılarını açacak. Bunun yanında şu anda devam eden pilot proje ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Batı Trakya’da gençlerimize uzaktan eğitim programı ile interaktif olarak 12 farklı derste eğitim vermeye devam ediyor. Bu da geliştirildikçe Yunanistan'ın eğitim seviyesi en düşük bölgesindeki biz Batı Trakya Türklerinin çocuklarına büyük katkı sağlayacaktır. Buradaki gençlerimizi kucaklayan başta Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitemizin yönetim kadrolarına ve öğretim üyelerine, Kepez Belediye Başkanımıza, ana kucağından uzakta burada onlara kucak açan ve ev sıcaklığını sağlayan yurt sahiplerimize ve tabii ki üç tane pırıl pırıl temsilcimizi yalnız bırakmayan gençlerimize teşekkür etmek istiyorum. Temsilcilerimiz Melis Ahmet Mehmet, Hamit Giroğlu ve Umut Yunus ile birlikte öğretim üyelerimizi kurdele kesmeye davet ediyorum.”

Kurdele kesimi ile açılışı gerçekleştirilen BTTDD’nin Çanakkale Temsilciliği’ne, genel merkez yönetim kurulunun 14 Mart 2017 tarihinde aldığı kararla Hamit Giroğlu, Umut Yunus ve Melis Ahmet Mehmet’in atandığı belirtildi.

Haberler


1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Özgür Ferhat’tan 1 Mayıs kutlaması

İTB Gençlik Buluşmaları’ndan ‘Memleketimi Tanıyorum’ projesi

Gümülcine Eski Başkonsolosu Şükrü Tufan hayatını kaybetti

Batı Trakya Camileri Din Görevlilerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi yöneticileri sorunlarını Hüseyin Zeybek’e iletti

Gümülcineli doktor Rıdvan Molla Hüseyin dağ koşusunda birinci oldu

İTB’den Ilıca’da Hıdırellez şenliği

İskeçe’de Bratankova ve Basaykova köylerinde hatim etkinliği

Yassiköy stadına otomatik sulama şebekesi

Yassıköy futbol takımı şampiyon oldu