Dimetoka kentindeki tarihi Beyazıt Camii'nde yangın çıktı.
22 Mart 2017 Çarşamba
Edinilen bilgiye göre, sabaha karşı çıkan ve sebebi henüz bilinmeyen yangında, iç kısımlarının büyük bölümü ahşap olan cami büyük zarar gördü.
Yunan haber ajansı ANA-MPA, saat 03.00 sıralarında başlayan yangına, camideki restorasyon çalışmaları sırasında elektrik kaynağından çıkan kıvılcımların yol açtığının tahmin edildiğini bildirdi.
Ajans haberinde, yangın ile ilgili incelemelerde bulunmak üzere, Kültür Bakanlığı Genel Sekreteri Maria Vlazaki'nin bölgeye hareket ettiği kaydedildi.
Dimetoka'da kent merkezinde bulunan, Çelebi Mehmet Camii olarak da bilinen Beyazıt Camii, Balkanlar'daki en önemli tarihi Osmanlı eserleri arasında sayılıyor.
Kültür Bakanlığı’nca tarihi eser olarak koruma altına alınan ve ibadete kapalı olan camide son iki yıldır restorasyon çalışmaları yapılıyordu.
Haberler
Batı Trakyalı Ömer Hacı Karaahmet, Türkiye üçüncüsü oldu
Zeybek: “Yeni tarım politikası üreticiyi zor durumda bırakacak”
SEÇEK Derneğinden Ankara’da üst düzey ziyaretler
Ilıca’da geleneksel Hıdırellez coşkusu
BTAYTD Darbuka Ritim Atölyesi Kakava Şenlikleri’nde sahne aldı
Aziz Yıldırım Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıkladı
ABTTF: “Zaharaki azınlık eğitim sorunlarını görmezden geldi”
Miçotakis, BAE Devlet Başkanı Nahyan ile Abu Dabi’de görüştü
Yeni deprem haritası: Dedeağaç’ın risk seviyesi yükseltildi
İsrail Savunma Bakanı Katz hakkında Yunanistan’da ön soruşturma başlatıldı
Gökçeada’daki Rum azınlık okullarına destek için Atina’da konser
Yaz aylarında iş yerleri saat 22.00’ye kadar açık kalsın önerisi