Anasayfa


23-03-2017
Türk Dışişlerinden Dimetoka Camii ile ilgili açıklama
Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Dimetoka’daki tarihi Beyazıt Camii'ndeki yangının çıkış nedeninin tespit edilmesini Yunan makamlarından beklediğini açıkladı.
23 Mart 2017 Perşembe

Türk Dışişleri Bakanlığı'ndan, yapılan açıklamada Dimetoka’daki Çelebi Sultan Mehmet Camisi olarak da bilinen tarihi Beyazıt Camii'nin, çıkan yangında ağır hasar görmesinden duyulan üzüntü dile getirilerek, "Yangının çıkış nedeninin tespit edilmesini Yunan makamlarından bekliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Yunanistan’ın Dimetoka şehrinde bulunan, 1420 yılında yapımı tamamlanan ve geçen yıl Yunanistan makamları tarafından restorasyon çalışmaları başlatılan Çelebi Sultan Mehmet Camii’nin çıkan yangın sonucu ağır hasar gördüğünün üzüntüyle öğrenildiği kaydedildi.

“ORTAK KÜLTÜR MİRASININ GÜZİDE ÖRNEKLERİNDEN BİRİ”

Yunanistan ile Türkiye'nin ortak kültür mirasının güzide örneklerinden birisini teşkil eden Çelebi Sultan Mehmet Camii’nin aslına uygun olarak restore edilmesi ve diğer kuşaklara miras bırakılmasının büyük önem taşıdığının belirtildiği açıklamada, Türkiye ve Yunanistan’daki kültürel varlıkların karşılıklı korunması yönündeki ortak kararlılığın, Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi (YDİK) toplantıları sırasında imzalanan belgelere de yansıtıldığı hatırlatıldı.

Açıklamada, "Bu ortak irade doğrultusunda Türkiye, eşsiz bir mimari eser olan Çelebi Sultan Mehmet Camii’nin restorasyonu ve muhafazası için Yunanistan ile işbirliği halinde her türlü katkıyı sağlamaya hazırdır." ifadelerine yer verildi.

Haberler


Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor

Mihaloliakos cezaevinden çıkıyor

Başkonsolos Ünal ve eşi GTGB Yeni Nesil Kolu yönetimini ağırladı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mustafa ile görüştü

Ruvikonas Öğrenci Grubu, Atina’daki ABD Büyükelçiliği önünde Filistin bayrağı açtı

Danışma Kurulundan Şükrü Tufan için taziye mesajı

1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Özgür Ferhat’tan 1 Mayıs kutlaması

İTB Gençlik Buluşmaları’ndan ‘Memleketimi Tanıyorum’ projesi

Gümülcine Eski Başkonsolosu Şükrü Tufan hayatını kaybetti