Anasayfa


23-03-2017
İlhan Ahmet: “Yanıkköy - Makas sınır kapısında turist otobüsleri engeli devam edecek mi?”
Demokratik İttifak Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, Yanıkköy (Nimfea) - Makas sınır kapısından turist otobüsü geçişleriyle ilgili talebi meclis gündemine taşıdı.
23 Mart 2017 Perşembe

Demokratik İttifak Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, Yanıkköy (Nimfea) - Makas sınır kapısından turist otobüsü geçişleriyle ilgili talebi meclis gündemine taşıdı.

Milletvekili İlhan Ahmet, Trakya halkının yıllardır talebi olan ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen proje kapsamında 2013 yılında açılan sınır kapısının önemine vurgu yaparak, “Kuzey Yunanistan’ın Balkan ülkelerine bağlanmasına katkı sağlaması ve geçişleri arttırarak ulaşımdaki ulusal gelişim stratejisini güçlendirmesi açısından Yanıkköy (Nimfea) - Makas (Makaza) sınır kapısı son derece önemlidir. Bugüne kadar 4,5 milyon kişinin giriş - çıkış yaptığı söz konusu sınır kapısında gelecek yıllarda bu rakamın daha da artması beklenmektedir. Bu hareketlilik, özellikle de Trakya bölgesi ve halkı için önem taşımaktadır” diye belirtti.

“HERHANGİ BİR AÇIKLAMA YAPILMAKSIZIN TURİST OTOBÜSLERİ ENGELİ DEVAM EDİYOR”

Hareketliliği arttırmaya ciddi katkı sağlayacağı düşüncesiyle, söz konusu sınır kapısının turist otobüslerinin geçişlerine açılması yönündeki taleple ilgili hala herhangi bir düzenlemeye gidilmediğini belirten İlhan Ahmet, “Yılda 3 milyon özel aracın geçtiği Yanıkköy (Nimfea) - Makas (Makaza) sınır kapısından, herhangi bir açıklama yapılmaksızın ve sebep belirtmeksizin hala otobüs ile 3,5 ton üzeri yük taşıma kapasitesi olan araçların geçişine izin verilmemektedir” dedi.

“YANIKKÖY - MAKAS SINIR KAPISINDAN TURİST OTOBÜSLERİNİN GEÇİŞ İZNİNE ENGEL DURUMLAR MI VAR?”

Dışişleri ile Altyapı, Ulaşım ve Ağlar bakanlarına hitaben sunduğu soru önergesinde milletvekili İlhan Ahmet, “Yanıkköy (Nimfea) - Makas (Makaza) sınır kapısından turist otobüslerinin geçiş iznini engelleyecek durumlar mı var? Var ise bunlar nelerdir?” diye sordu.

Konuyla ilgili olarak 27 Şubat 2016 tarihinde sunduğu soru önergesini de hatırlatan milletvekili Ahmet her iki ülkenin turizm, ekonomi ve sosyal ilişkilerine katkı sağlanması hedeflenen söz konusu sınır kapısıyla ilgili talep edilen düzenlemenin bir an önce hayata geçirilmesini istedi.

“İLGİLİ BAKANLAR, TURİST OTOBÜSLERİNİN GEÇiŞ İZNİ İÇİN BİR TARİH BELİRLEYECEK Mİ?”

İlgili bakanlara, “Yanıkköy (Nimfea) - Makas (Makaza) sınır kapısından turist otobüslerinin geçiş yasağının kaldırılmasıyla ilgili olarak bir plan var mı?” diye de soran milletvekili, özellikle yaz turizm sezonu yaklaşırken, konuyla ilgili kamuoyuna duyurulabilecek bir tarih olup olmadığının da cevabını istedi.

“BULGAR POLİSİNİN TUTUMU GÜMRÜK İŞLEMLERİNDE AKSAMAYA VE UZAMAYA SEBEP OLUYOR”

Ayrıca, Yanıkköy (Nimfea) - Makas (Makaza) sınır kapısında gümrük işlemlerindeki sıkıntıları da dile getiren İlhan Ahmet, “Bulgar gümrük memurları ve polisler tarafından, yolcular sebepsizce geciktirilmekte, Yunan yolculara kimlik kontrolünün yanısıra, ehliyet ve ruhsat kontrolü de yapılmaktadır. Ki normalde bu, trafik polisinin yapacağı bir kontroldür ve sınır kapısında yapılmamaktadır. Yunanistan da bu kontrolün söz konusu sınır kapısında yapılmamasını talep etmelidir” dedi.

Haberler


1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Özgür Ferhat’tan 1 Mayıs kutlaması

İTB Gençlik Buluşmaları’ndan ‘Memleketimi Tanıyorum’ projesi

Gümülcine Eski Başkonsolosu Şükrü Tufan hayatını kaybetti

Batı Trakya Camileri Din Görevlilerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi yöneticileri sorunlarını Hüseyin Zeybek’e iletti

Gümülcineli doktor Rıdvan Molla Hüseyin dağ koşusunda birinci oldu

İTB’den Ilıca’da Hıdırellez şenliği

İskeçe’de Bratankova ve Basaykova köylerinde hatim etkinliği

Yassiköy stadına otomatik sulama şebekesi

Yassıköy futbol takımı şampiyon oldu