Anasayfa


29-03-2017
Göynüklü imamı serbest bırakıldı, soruşturma devam ediyor!
İskeçe’nin ova bölgesindeki Göynüklü köyündeki camide polis tarafından yapılan aramada ele geçirilen silahlar nedeniyle gözaltına alınan imam Sabri Emin Kahya bu sabah mahkemeye çıkarıldı. Kahya, serbest bırakıldı. Soruşturma devam ediyor.
29 Mart 2017 Çarşamba



Sabah saatlerinde (29 Mart Çarşamba) İskeçe Adliyesi önünde toplanan soydaşlar arasında Batı Trakya Tük Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, İskeçe Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu, Topiros Belediye Başkan Yardımcısı Sunay Hüseyinoğlu, DEB Genel Başkan Yardımcısı Ozan Ahmetoğlu, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ahmet Kurt, Çınar Derneği Başkanı Cengiz Ömer de yer aldı.

Göynüklü İmamı Sabri Emin Kahya, adliyeye arka kapıdan getirildi. Burada savcıya ifade veren Kahya’nın serbest bırakılmasına karar verildi. Konuyla ilgili adli soruşturmanın devam edeceği bildirildi. Sabri Emin Kahya'nın minarede bulunan silahlarla bir ilgisinin olmadığını belirttiği, caminin günün her saatinde herkes için açık olduğunu söylediği kaydedildi. Kahya'nın flobber tipi av tüfeğini ise 20 yılı aşkın bir süre önce aldığını söylediği bildirildi. Kahya, serbest bırakılmasından sonra adliye önünde bekleyen soydaşlara yaptığı kısa konuşmada verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Göynüklü imamı Sabri Emin Kahya'nın avukatlığını İhsan Kahya ile Raif Usta yaptı. Avukat İhsan Kahya gazetemize yaptığı açıklamada din görevlisi Sabri Emin Kahya'nın delil yetersizliği nedeniyle serbest bırakıldığını, ancak adli soruşturma sürecinin devam edeceğini ifade etti.

Elde edilen bilgilere göre, 28 Mart Salı günü öğle saatlerinde polisin yaptığı aramada minarede iki tabanca ve bir susturucu ele geçirilmiş, polis imamın evinde yaptığı aramada da flobber tipi bir av tüfeğine el koymuştu.

Olaydan sonra Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, “Birileri azınlığı karıştırmak istemektedir. Ne hikmetse imamlar tehdit edilip kaçırılır.Şahsıma ölüm tehditleri yapılır. Aleksandriya ve Dimetoka mescitleri kapatılır.Yine Dimetoka'da tarihi cami yanıverir(!). Şimdi de camide silah..... Acaba Avrupadaki oyunlar bir elden mi idare ediliyor. Ama şunu birileri bilsin; Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı hiçbir şekilde teröre sıcak bakmaz. Kimden gelirse gelsin kabul görmez. Silahla uğraşmaz. Devlete el bile kaldırmaz ama devletten de bu oyunlara dur demesini bekler.” açıklamasında bulunmuştu.

Haberler


Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor

Mihaloliakos cezaevinden çıkıyor

Başkonsolos Ünal ve eşi GTGB Yeni Nesil Kolu yönetimini ağırladı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mustafa ile görüştü

Ruvikonas Öğrenci Grubu, Atina’daki ABD Büyükelçiliği önünde Filistin bayrağı açtı

Danışma Kurulundan Şükrü Tufan için taziye mesajı

1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret