Anasayfa


30-03-2017
DMT Eyalet Meclis Üyesi Önder Mümin istifa gerekçelerini açıkladı
Doğu Makedonya - Trakya eyalet meclis üyesi Önder Mümin, 28 Mart Salı günü istifa dilekçesini sunarak eyalet meclis üyesi seçildiği “Yeniden Doğuş” listesinden ayrıldı.
30 Mart 2017 Perşembe

Önder Mümin, eski valilik binasına gelerek, istifa dilekçesini eyalet başkanlığı sekreterliğine sundu. Mümin burada gazetecilere yaptığı açıklamada, mevcut eyalet başkanlığı yönetiminin, 2016’da hayatını kaybeden eski Eyalet Başkanı Yorgos Pavlidis’in çizgisinden çıktığını ve bölgeye hizmet etmekten uzak bir politika yürüttüğünü ileri sürdü. Eyalet başkan yardımcılarının görevlendirilmesi konusunda kendisine büyük haksızlık yapıldığını söyleyen Önder Mümin, “Bu haksızlığı kabul etmediğimi ve buna karşı mücadele edeceğimi göstermek amacıyla seçildiğim ‘Yeniden Doğuş’ listesinden istifa ettim. İstifa dilekçemi az önce eyalet başkanlığı sekreterliğine sundum. Bundan sonra bağımsız eyalet meclis üyesi olarak devam edeceğim.” dedi.

Önder Mümin, 29 Mart Çarşamba günü ise istifasıyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

“Bu istifa ile yerel yönetimlerde devrim ateşini yakmaktan gurur duyuyorum. Azınlık yaptığınız haksızlık ve adaletsizliklere günü geldiğinde sandıkta yanıt verecektir” diyen Mümin, dokuz ayda görevden alınmasını kendisine yapılan haksızlık olarak nitelendirdi.

“AZINLIĞIN TERCİHİNE SAYGISIZLIK EDİLMİŞTİR”

Önder Mümin, eski DMT Eyalet Başkanı Yorgos Pavlidis’in ölümünden ve daha sonra eyalet başkanının meclis üyeleri tarafından yeni başkan olarak seçilmesinden sonra şartların değiştiği belirtti. Mümin sözlerine şöyle devam etti: “Halk tarafından seçilmeyip, eyalet meclis üyesi arkadaşlar tarafından seçilen, geçici eyalet başkanı yönetiminin ilk dört ayında müteveffa Pavlidis’le birlikte inşa ettiğimiz ve beraber planladığımız değerlerden uzaklaşmıştır. 2016 yılının Haziran ayında Yorgos Pavlidis tarafından atanan eyalet başkan yardımcılarının görev süreleri bitmeden, adil ve nitelikli çalışma ilkesine ters düşerek, anlaşılmaz ve kabul edilemez bir kararla 9 aylık çok kısa bir sürede değiştirme yoluna gitmiştir. Böylece Pavlidis’in kararlarına saygı gösterilmemiştir. 18 Mayıs 2014 seçimlerinin sonuçlarına saygı gösterilmemiştir. Azınlığın tercihine saygısızlık edilmiştir. Rodopluların tercihine ters düşülmüştür.”

“GÖREVDEN ALARAK TERBİYE ETMEYE KALKTILAR”

“Çalışkanlığımız, azınlık ekseninde yürümemiz, yenilikçi oluşumuz ne yazık ki bazılarının hoşuna gitmemiştir” diye konuşan Mümin, “Eyalet başkan yardımcılığına atandıktan hemen sonra reform niteliğinde değişiklikler amaçladık. Eski sistemden kurtulmayı hedefledik. Çalışma odamızı daha verimli ve halkımıza yakın olmak adına değiştirdik. Sekreter değiştirdik. Pasif sistemden aktif sisteme geçtik. Hoşlarına gitmedi. İçtiğimiz kahvemizi dahi azınlık insanının elinden içtik. Buda hoşlarına gitmedi. Kasten veya duyarsızlıktan gerektiği kadar çalışmayan memurla tartıştık hoşlarına gitmedi. Halkımız 106 numaralı çalışma odamızı doldurdu hoşlarına gitmedi. Bir gün olsun durmadık oda hoşlarına gitmedi. Sisteme ayak uydurmadık olmadı. Otur otur kalk kalk hiç olmadık. Oda hoşlarına gitmedi. Azınlığa koyun benzetmesi yapan kişi aleyhine suç duyurusunda bulunduk. Hoşlarına gitmedi. Celal Bayar lisesini biraz fazla ziyaret ettik hoşlarına gitmedi. Kuraya hayır dedik. Yatay geçiş uygulamasını ilk biz dile getirdik hoşlarına gitmedi.

Kilometrelerce dere ıslah çalışması, yol yapım ve temizleme çalışması yaptık. Hoşlarına gitmedi. Öğrenci taşımacılığında reform yaptık. İki hafada rodop ili genelinde sorunları aştık. Otobüslerle öğrencilerimizi Celal Bayar Lisesi’nin önüne taşıttık hoşlarına gitmedi. Azınlık insanımızı acı, tatlı ve onure edilen günlerde ziyaret ederek hep yanında olduk. Hiç hoşlarına gitmedi. Yasadışı ticaretle alakalı ek birimler oluşturduk olmadı. Kalfa köprüsü başladı. Domruköy ve Menetler köprüsünün ödenekleri ayrıldı. İhaleye çıktı yine hoşlarına gitmedi. Egnatia yolu Gümülcine otoban çıkışını baskılarımızla açtırdık. Karacaoğlana ve Arabacıköye pazar kurduk. Yine hoşlarına gitmedi. Yaşama Evet kampanyasını başlattık. Olmadı. İnsanlarımız öldürüldü, hırsızlıklara maruz kaldı. O dönemin bakanına mektup gönderdik. Yassıköy ve Şapçıya ambulans ihtiyacı var dedik. Bu sefer bu dönemin bakanına mektup gönderdik. Yine hoşlarına gitmedik. En sonunda olmadı. Görevden alarak terbiye etmeye kalktılar” görüşlerine yer verdi.



Haberler


1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Özgür Ferhat’tan 1 Mayıs kutlaması

İTB Gençlik Buluşmaları’ndan ‘Memleketimi Tanıyorum’ projesi

Gümülcine Eski Başkonsolosu Şükrü Tufan hayatını kaybetti

Batı Trakya Camileri Din Görevlilerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi yöneticileri sorunlarını Hüseyin Zeybek’e iletti

Gümülcineli doktor Rıdvan Molla Hüseyin dağ koşusunda birinci oldu

İTB’den Ilıca’da Hıdırellez şenliği

İskeçe’de Bratankova ve Basaykova köylerinde hatim etkinliği

Yassiköy stadına otomatik sulama şebekesi

Yassıköy futbol takımı şampiyon oldu