Anasayfa


30-03-2017
Rektör Karabinis’den milletvekilleri Zeybek ve Stoyannidis’e sözlü saldırı
Trakya Dimokritos Üniversitesi Rektörü Athanasios Karabinis’in, İskeçe milletvekilleri Hüseyin Zeybek ve Grigoris Stoyannidis’e sözlü saldırıda bulunduğu bildirildi.
30 Mart 2017 Perşembe

Karabinis’in, 25 Mart ulusal bayramı nedeniyle yapılan resmi geçit töreninden sonra İskeçe eski valilik binasında gerçekleştirilen resepsiyonda İskeçe SİRİZA milletvekilleri Hüseyin Zeybek ve Grigoris Stoyannidis’in yanına gelerek sözlü saldırıda bulunduğu kaydedildi. Rektör Karabinis’in Zeybek ve Stolannidis’e, “Üniversiteden uzak durun”, “Trakya’yı Türkiye yapmanıza izin vermeyeceğim”, “Burnunuzu buraya sokmayı bırakın” gibi sözlerler saldırıda bulunduğu ifade edildi. Olay, yerel ve ulusal basında da yer aldı.

Konuyla ilgili olarak GÜNDEM’e konuşan İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek şunları söyledi: “Her ulusal bayramdan sonra resepsiyon yapılır. Bu kez de eski valilik salonunda yapıldı. Biz de milletvekili Stoyannidis’le birlikte oradaydık. Bir ara rektör sayın Karabinis bize doğru yöneldi ve bize sözlü saldırıda bulundu. ‘Burasını Türkiye yapamazsınız, üniversitemizden uzak durun’ gibi buna benzer sözler ve hakaretvari hareketlerle bize saldırdı. Biz kendisine bulunduğumuz ortamın böyle bir tartışmaya uygun olmadığını söyledik. Tabii herkes onun yaptığınu gördü. Kesinlikle yaşanmaması gereken bir olaydı. Hakaret içeren bir saldırıydı. Şov yapmak istedi. Kendisinin aleyhine devam eden bazı soruşturmaların olduğunu biliyoruz. Bu şekilde hareket ederek, bu olayın üzerini örtmek, bazı çevrelerin desteğini almak istiyor izlenimi var. Fikir ayrılıkları olabilir, ama bu şekilde saldırmak ve şov yapmak çok yanlış.”

Hatırlanacağı üzere, azınlık ilkokullarında görev yapacak öğretmenlerin eğitimi için öngörülen Dedeağaç’taki bölümün (Didaskalio) iptal edilmesi ve bu amaçla Selanik Üniversitesi’nde açılan bölümün resmileştirilmesi sürecinde SİRİZA milletvekilleriyle, Trakya Dimokritos Üniversitesi rektörü Karabinis arasında gerginlik yaşanmıştı.

Haberler


Mihaloliakos cezaevinden çıkıyor

Başkonsolos Ünal ve eşi GTGB Yeni Nesil Kolu yönetimini ağırladı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mustafa ile görüştü

Ruvikonas Öğrenci Grubu, Atina’daki ABD Büyükelçiliği önünde Filistin bayrağı açtı

Danışma Kurulundan Şükrü Tufan için taziye mesajı

1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Özgür Ferhat’tan 1 Mayıs kutlaması

İTB Gençlik Buluşmaları’ndan ‘Memleketimi Tanıyorum’ projesi

Gümülcine Eski Başkonsolosu Şükrü Tufan hayatını kaybetti

Batı Trakya Camileri Din Görevlilerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi yöneticileri sorunlarını Hüseyin Zeybek’e iletti