Anasayfa


01-04-2017
DEB Partisi: “Algı yaratarak töhmet yaratma gayretleri kabul edilemez”
DEB Partisi: “Algı yaratarak töhmet altında bırakma gayretleri kabul edilemez”
1 Nisan 2017 Cumartesi

DEB Partisi Batı Trakya Türklerinin her türlü terör ve şiddet olayına karşı olduğu belirtilen açıklamada “Algı yaratarak, özellikle bir din adamımızı ve bunun üzerinden dinimizi töhmet altında bırakma gayretleri asla tarafımızdan kabul edilemez” denildi.

DEB Partisi’nin açıklaması şöyle:

“İskeçe iline bağlı Göynüklü köyü camisinin minaresinde kimin tarafından koyulduğu belli olmayan bir çanta içinde iki adet ruhsatsız tabanca, bir susturucu ile birlikte bu silahlara ait kurşunlar, ihbar üzerine gelen polisler ve savcı tarafından bulunmuş ve bunun üzerine köyün imamı Sabri Emin Kahya 28 Mart günü tutuklanmıştı. 29 Mart günü ise çıkarıldığı mahkemece delil yetersizliğinden serbest bırakılmıştır. Öncelikle Göynüklü İmamı Sabri Emin Kahya’ya geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Bugüne kadar hiçbir Batı Trakya Müslüman Türkü şiddet eyleminin içinde olmamıştır. Şiddetin ve terörün her türlüsüne karşı olduğunu her daim söyleyen insanlarımızı mesnetsiz suçlamalarla algı yaratarak, özellikle bir din adamımızı ve bunun üzerinden dinimizi töhmet altında bırakma gayretleri asla tarafımızdan kabul edilemez. Devletimizden, azınlığımızı kirli emellerine alet etmeye çalışanları bulmasını ve onların karanlık oyunlarını ivedilikle aydınlatmasını bekliyoruz. Henüz yanmasıyla yüreğimizi acıtan Çelebi Sultan Mehmet Camii’nin neden ve nasıl yandığı aydınlatılmamışken, böyle mantığın ve aklın asla kabul etmediği karanlık oyunların, azınlık insanı üzerinde oynanmasını anlamakta güçlük çekiyoruz. Bugüne kadar eline bir taş dahi almamış ve dünyanın en sakin azınlığı olarak bilinen Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’na atılmak istenen bu çamur, eninde sonunda atanlara yapışacaktır.”

Haberler


Danışma Kurulundan Şükrü Tufan için taziye mesajı

1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Özgür Ferhat’tan 1 Mayıs kutlaması

İTB Gençlik Buluşmaları’ndan ‘Memleketimi Tanıyorum’ projesi

Gümülcine Eski Başkonsolosu Şükrü Tufan hayatını kaybetti

Batı Trakya Camileri Din Görevlilerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi yöneticileri sorunlarını Hüseyin Zeybek’e iletti

Gümülcineli doktor Rıdvan Molla Hüseyin dağ koşusunda birinci oldu

İTB’den Ilıca’da Hıdırellez şenliği

İskeçe’de Bratankova ve Basaykova köylerinde hatim etkinliği

Yassiköy stadına otomatik sulama şebekesi