Anasayfa


01-04-2017
DEB Partisi Başkanı Ali Çavuş, EFA kongresine katıldı
Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Avrupa Parlamentosu’nda (AP) temsil edilen ve DEB Partisi’nin de üye olduğu Avrupa Hür İttifakı’nın (EFA) Polonya’da yapılan kongresine katıldı.
1 Nisan 2017 Cumartesi



DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, 31 Mart 2017 Cuma günü Polonya’nın Katowice şehrinde gerçekleşen Avrupa Hür İttifakı (EFA) Genel Kongresi’nde DEB Partisi’nin bildirisini sundu. DEB Partisi’nin bildirisi oybirliğiyle kabul edildi.

DEN Partisi Genel Başkan Mustafa Ali Çavuş, Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın yaklaşık bir asır önce uluslararası bir antlaşma olan Lozan Barış Antlaşması ile Yunanistan’a bırakıldığını, bu süre içerisinde antlaşma ile kazanılan birçok hakkın, ülkemiz Yunanistan tarafından azınlığa sorulmadan, fikri alınmadan çıkarılan yasalarla elinden alındığını söyledi. Son bir yılda azınlık ve DEB Partisi üzerinde artan baskıları anlatan DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, bu hususta EFA ailesinin daha yoğun desteğini beklediğini vurguladı.

Ali Çavuş, EFA Başkanı François Alfonsi’nin bizzat Batı Trakya’ya gelerek, sorunları yerinde gözlemlediğini, bugüne kadar DEB Partisi’ne hep destek olduğunu belirterek, kendisine teşekkür etti.

Genel Başkan Mustafa Ali Çavuş’a EFA Genel Kongresi’nde DEB Partisi Genel Sekreteri Aydın Ahmet ve DEB Partisi Halkla İlişkiler Koordinatörü Çiğdem Asafoğlu eşlik etti.





Haberler


1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Özgür Ferhat’tan 1 Mayıs kutlaması

İTB Gençlik Buluşmaları’ndan ‘Memleketimi Tanıyorum’ projesi

Gümülcine Eski Başkonsolosu Şükrü Tufan hayatını kaybetti

Batı Trakya Camileri Din Görevlilerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi yöneticileri sorunlarını Hüseyin Zeybek’e iletti

Gümülcineli doktor Rıdvan Molla Hüseyin dağ koşusunda birinci oldu

İTB’den Ilıca’da Hıdırellez şenliği

İskeçe’de Bratankova ve Basaykova köylerinde hatim etkinliği

Yassiköy stadına otomatik sulama şebekesi

Yassıköy futbol takımı şampiyon oldu