Anasayfa

01-04-2017
DEB Partisi Başkanı Ali Çavuş, EFA kongresine katıldı
Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Avrupa Parlamentosu'nda (AP) temsil edilen ve DEB Partisi'nin de üye olduğu Avrupa Hür İttifakı'nın (EFA) Polonya'da yapılan kongresine katıldı.
1 Nisan 2017 Cumartesi



DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, 31 Mart 2017 Cuma günü Polonya'nın Katowice şehrinde gerçekleşen Avrupa Hür İttifakı (EFA) Genel Kongresi'nde DEB Partisi'nin bildirisini sundu. DEB Partisi'nin bildirisi oybirliğiyle kabul edildi.

DEN Partisi Genel Başkan Mustafa Ali Çavuş, Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı'nın yaklaşık bir asır önce uluslararası bir antlaşma olan Lozan Barış Antlaşması ile Yunanistan'a bırakıldığını, bu süre içerisinde antlaşma ile kazanılan birçok hakkın, ülkemiz Yunanistan tarafından azınlığa sorulmadan, fikri alınmadan çıkarılan yasalarla elinden alındığını söyledi. Son bir yılda azınlık ve DEB Partisi üzerinde artan baskıları anlatan DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, bu hususta EFA ailesinin daha yoğun desteğini beklediğini vurguladı.

Ali Çavuş, EFA Başkanı François Alfonsi'nin bizzat Batı Trakya'ya gelerek, sorunları yerinde gözlemlediğini, bugüne kadar DEB Partisi'ne hep destek olduğunu belirterek, kendisine teşekkür etti.

Genel Başkan Mustafa Ali Çavuş'a EFA Genel Kongresi'nde DEB Partisi Genel Sekreteri Aydın Ahmet ve DEB Partisi Halkla İlişkiler Koordinatörü Çiğdem Asafoğlu eşlik etti.





Haberler


Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanından TİKA’ya teşekkür

İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa’dan Üç Aylar ve Regaip Kandili mesajı

Çiftçilerden tatil dönemi kararı; eylemler sürecek, yollar yolculara açılacak

GTGB Başkanı Sedat Hasan’ın kayınpederi vefat etti

Eğitim camiasının değerli bir neferi öğretmen Ahmet Kavak vefat etti

“Müftü Mustafa Hilmi Aga Toplum Öncüleri Ödülleri” sahiplerini buldu

Batı Trakya Öğrenci Birliğinden Ankara’da resmi temaslar

YTB’de Mustafa Kırımoğlu için vefa programı

Başkonsolos Ünal ve Ticaret Ataşesi İren’den Trakya İşadamları Derneği ziyareti

Yerlikaya ile Hrisohoidis görüştü

Yerapetritis: “Arnavutluk’taki Yunan azınlığın hakları Yunanistan için öncelikli konudur”

İskeçe’de kontrollü park cezası artırıldı