Anasayfa


05-04-2017
2.400 azınlık üyesinin dilekçesi reddedildi!
İskeçe Muzaffer Salihoğlu Azınlık Ortaokulu ve Lisesi’nde görev yapan öğretmen Nihat Hoçka’nın okuldan uzaklaştırılması talebiyle velilerin ve azınlık mensuplarının topladığı yaklaşık 2.400 imza, İskeçe Ortaöğretim Müdürlüğü tarafından dikkate alınmadı.
5 Nisan 2017 Çarşamba

İskeçe Ortaöğretim Müdürü Yorgos Papathanasiu, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ)

sempatizanı ve taraftarı olduğu gerekçesiyle okul yönetimiyle sorun yaşayan matematikçi Nihat Hoçka’nın okuldan uzaklaştırılması için toplanan imzalar ve yeni ders programını reddetti.

Matematik öğretmeni Nihat Hoçka’ya yer verilmeyen yeni ders programıyla, İskeçe genelinden toplanan 2.374 imzalı dilekçe, okul müdürü Selçuk Fehmi’nin imzasıyla Ortaöğretim Müdürlüğü’ne iletildi. Ancak dilekçe, kanuna uygun olmadığı gerekçesinde reddedildi. Yeni ders programını, Yunanlı Müdür Yardımcısının ise imzalamayı kabul etmediği öğrenildi.

Öğrenci velileriyle azınlık mensuplarının imzaladığı dilekçede; sadece Türkiye’de değil, İslam İşbirliği Konferansı üyesi Müslüman ülkeler tarafından da terör örgütü olarak kabul edilen bir örgütün taraftarı olduğunu ve bu örgütü desteklediğini söyleyen matematik öğretmeni Nihat Hoçka’nın okulda olmasının istenmediği vurgulandı. Dilekçede, söz konusu öğretmenin “eğitimci” özelliğini kaybettiği kaydedilerek, bu durumun okulda eğitim gören öğrenciler arasında sorun yarattığı ve endişelere neden olduğu belirtildi.

Dilekçeyi imzalayan yaklaşık 2.400 azınlık mensubu, matematik öğretmeni Hoçka’nın çocuklarla aynı ortamda olmasının kendilerini endişelendirdiğini ifade etti.

İmza sahipleri ayrıca, öğretmenden istifasını okul yönetimine sunarak, çocuklar üzerinde neden olduğu psikolojik baskıya son vermesini istediler. Yaklaşık 2.400 azınlık mensubu imzaladıkları dilekçeyle yetkili mercilerden harekete geçecek, sözkonusu matematik öğretmeninin yerine başka birini getirmesini istediler.

2.400 KİŞİNİN İSTEĞİNİ DİKKATE ALMADILAR

Azınlık basınına konuşan İskeçe Muzaffer Salihoğlu Azınlık Ortaokulu ve Lisesi’nin avukatları Ahmet Kara ve Adnan Peçenek, sorunun eğitim yılı başından itibaren yaşandığına dikkat çektiler. Söz konusu öğretmenin gerek Türkiye, gerekse diğer Müslüman ülkeler tarafından terör örgütü olarak kabul edilen FETÖ’yü desteklediğini ve taraftarı olduğununu söylediğini ifade eden avukatlar, bu durumun okulda, okul yönetiminde, öğrencilerde, velilerde ve toplumun genelinde endişeye neden olduğunu kaydettiler.

“AYNI GÜN İÇİNDE RET YANITI VERİLMİŞ”

Okulun avukatları şöyle konuştu: “Matematikçi Nihat Hoçka’nın derslere girmemesi, onun yerine başka öğretmenin görevlendirilmesi ve okuldan uzaklaştırılması talebiyle velilerden ve azınlık insanından imza toplandı. Toplam 2.374 kişi imza atmış. Bu imzalar okul müdürünün hazırladığı ve imzaladığı yeni bir ders programıyla birlikte İskeçe Ortaöğretim Müdürlüğü’ne sunuldu. Yeni hazırlanan ders programında matematik öğretmeni Nihat Hoçka’ya yer verilmedi. Ortaöğretim Müdürü Yorgos Papathanasiu tarafından dilekçe ve imzalar kabul edilmedi. Dilekçeye aynı gün içinde ret yanıtı verilmiş. Bu cevap da elektronik posta ile okula gönderilmiş.”

“ÇOK DAHA AYRINTILI BİR ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİLMELİYDİ”

Avukatlar Peçenek ve Kara, yaklaşık 2.400 kişinin imzasıyla verilen bir dilekçenin dikkate alınmayıp bu kadar kolay bir şekilde reddedilmesinin düşündürücü ve kaygı verici olduğunu belirterek, “Bu kadar insanın isteği, talebi dikkate alınmamış. Dilekçenin verildiği gün Ortaöğretim Müdürlüğü tarafından yanıt verilmiş. Yanıt okula elektronik posta ile iletilmiş. Bu konu çok önemli bir konu. Çok daha ayrıntılı bir şekilde değerlendirilmeliydi. Yaklaşık 2.400 insanın imzasıyla yapılan bir talebin doğru dürüst değerlendirilmeden adeta hafife alınması, bu insanların hassasiyetlerinin hiçe sayılması ve olumsuz yanıt verilmesi çok düşündürücü.” değerlendirmesinde bulundular.

OKUL SAHİBİ SAİME KIRLIDÖKME

İskeçe Muzaffer Salihoğlu Azınlık Ortaokulu ve Lisesi sahibi Saime Kırlıdökme de 2.400 kişinin imzalı talebinin yetkili merciler tarafından kabul edilmesi gerektiğini söyledi. Öğrenci velilerinin durumdan endişe ettiklerini ifade eden Saime Kırlıdökme, “Bu öğretmen dünyada birçok ülke tarafından terör örgütü olarak kabul edilen bir yapının destekçisi olmaya devam ettiğini açıkça söyleyen bir kişi. Biliyorsunuz ki daha önce bu yapıyla, bu örgütle bağlantısı olan birçok kişi bunlarla irtibatını kesmiş, pişman olduğunu söylemiş, artık bu yapıyla bir ilgisinin olmasını istemediğini söylemiş. Ancak bu kişi pişman olmadığını ve bu yapıyı desteklediğini söyledi. Üstelik de velilerin önünde söyledi. Tabii ki bu durum veliler arasında, öğrenciler arasında çok ciddi tedirginlik yarattı ve yaratıyor. Birçok veli çekiniyor, korkuyor. Şu anda neredeyse 2.400 veli ve azınlık insanı bu öğretmenin okuldan uzaklaştırılmasını istemiş. Üstelik de imza atarak. İnsanlar çocukları sözkonusu olduğu için çok hassas ve dikkatli olmaya çalışıyor. Ancak Ortaöğretim Müdürlüğü’nün bu imzalara ve yeni ders programına olumsuz yanıt vermesi ve dilekçeyi reddetmesi bizleri üzmüştür. Böyle bir şey beklemiyorduk. Bu talep yetkili merciler tarafından mutlaka dikkate alınması gerekir diye düşünüyoruz. Bu kadar insanın talebine kulaklarını tıkamamalıdırlar.” diye konuştu.

Haberler


Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup