Anasayfa


06-04-2017
Müftü İbrahim Şerif “makam gaspı” iddialarına karşı yazılı ifade verdi
Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, “makam gaspı” iddialarına karşı Gümülcine Emniyet Müdürlüğü’ne giderek yazılı ifade verdi.
6 Nisan 2017 Perşembe

Konuyla ilgili GÜNDEM’e konuşan Müftü İbrahim Şerif, “müftülük makamını gasp etmekle” suçlandığını ve savcılığın emri üzerine 16 Mart Perşembe günü Gümülcine Emniyet Müdürlüğü’ne çağrıldığını hatırlattı. İlgili dosyayı teslim aldıktan sonra avukatıyla birlikte kendisine isnat edilen suçlamaları incelediklerini kaydeden Müftü Şerif, 5 Nisan Çarşamba günü Gümülcine Emniyet Müdürlüğü’ne giderek savunmasını yazılı olarak sundu.

Müftü Şerif, “Hakkımızda başlatılan soruşturma kapsamı üzerinde bir çalışmamız oldu. Daha sonra avukatımızla birlikte Gümülcine Emniyet Müdürlüğü’ne giderek yazılı olarak hazırlamış olduğumuz savunmamızı 5 Nisan Çarşamba günü teslim ettik. Dört sayfalık yazılı savunmamızda, aynı suçlamalar nedeniyle 1999 yılında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) tarafından aklandığımızı da dile getirdik.” diye konuştu.

AVUKAT ERCAN AHMET: “SORUŞTURMANIN ARŞİVE KALDIRILACAĞINA İNANIYORUM”
Müftü İbrahim Şerif’in avukatı Ercan Ahmet soruşturma dosyasıyla ilgili olarak, Müftü İbrahim Şerif’in yetki gaspıyla suçlandığını söyledi. Ercan Ahmet, “Savunmamızda yetki gaspı yapmadığımızı, daha önce bu davanın AİHM tarafından görüşüldüğünü ve lehimize karar verildiğini dile getirdik. Ben bu iddianamenin oluşturulmayacağına, soruşturmanın arşive kaldırılacağına ve soruşturmaya yer olmadığı yönünde karar verileceğine inanıyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Haberler


Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup