Anasayfa


06-04-2017
Müezzinoğlu Kınık’ta Batı Trakyalılar’la buluştu
Türkiye’nin Batı Trakya kökenli Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Kınık'a göç etmiş Batı Trakyalı ve diğer Balkan ülkelerinden gelen hemşehriler ile bir araya geldi.
6 Nisan 2017 Perşembe



Buluşma öncesi Kınık Belediyesi’ne giden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'na ziyareti sırasında İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Kınık Kaymakamı Mustafa Ergün, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Genel Başkan Necmettin Hüseyin, eski Genel Başkan Opr. Dr. Erol Kaşifoğlu, Soma Şube Başkanı Mehmet Akın, İzmir Şube Başkanı Mümin Durmuş, Üsküdar Şube Başkanı Hasan Küçük, Genel Merkez Denetim Kurulu üyesi Ahmet Kereci ve şube yönetim kurulu üyeleri eşlik etti.

Müezzinoğlu, “Balkanlar’ın değişik köşelerinden anavatan Türkiye'ye ve bu büyük Türk milletinin ana unsuru olmaktan hep gurur duyduk, onur duyduk. Sıkıntılarımız oldu, kendi içimizde kendimizle paylaştık, zaman zaman çözdük, zaman zaman çözemedik. Zorluklarımız oldu, ama hiç ağlamadık, hiç ihanet etmedik, hiç yanlış yapmadık, hiç ayrıştıran olmadık. Bizim insanımız arasından asla hain çıkmadı, çıkmaz.” dedi.

BTTDD Genel Başkanı Necmettin Hüseyin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile Belediye Başkanı’na Kınık'ta ikamet eden 700 civarında Batı Trakya Türkü’nün olduğunu belirterek, burada bir temsilcilik açmak için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Hüseyin, kalıcı bir mekan kazanarak bu işe başlamak istediklerinin altını çizerek destek istedi.

Haberler


Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup