Anasayfa


06-04-2017
Avrupa Hür İttifakı: “Yunanistan’da Türk azınlık karşıtı manipülasyon devam ediyor”
Avrupa Hür İttifakı (EFA) Başkanı Avrupa Parlamentosu Milletvekili François Alfonsi, Batı Trakya’daki camilerde yaşanan olayların soru işaretlerini alevlendirdiğini belirterek, camide silah bulunmasının manipülasyon şüphesi uyandırdığını söyledi.
6 Nisan 2017 Perşembe

EFA, Dimetoka’daki cami yangını ve İskeçe’nin Göynüklü köyünde yaşanan olayla ilgili açıklama yayımladı.

Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi’nin de üyesi olduğu EFA, son günlerde Yunanistan'ın Batı Trakya bölgesinde yaşanan iki olayı yakından takip ettiğini belirterek endişelerini dile getirdi.

EFA’nın açıklamasında, Avrupa'nın en eski camilerinden biri olan Dimetoka’da şehrindeki Beyazıt (Sultan Çelebi Mehmet) Camii’nin yangın sonucu neredeyse tamamen tahrip olduğu kaydedildi. Ayrıca caminin eşsiz ahşap çatısını korumak için yapılan bakım çalışmalarının 5 yıl önce başlamış olmasına rağmen tamamlanmadığı vurgulandı.

EFA, bu olaydan birkaç gün sonra ise İskeçe’nin Göynüklü köyündeki bir camide silah ve az miktarda cephane bulunduğunu, imamın delil yetersizliği nedeniyle kısa bir süre sonra serbest bırakıldığını belirtti.

“SORU İŞARETLERİ VAR”

Batı Trakya’daki iki camide yaşanan olaylarla ilgili olarak açıklamada bulunan EFA Başkanı Francois Alfonsi, Batı Trakya'da yaşayan Türk azınlığa yönelik çok sayıda saldırı eyleminden sonra, Avrupa’nın en eski camilerinden birinin kundaklama kurbanı olduğunu dile getirdi.

Her defasında bu soruşturmaların sonuçlanmadığını ve bu saldırıların faillerinin cezasız kaldığını, bunun da devlet içindeki durum hakkında soru işaretleri doğurduğunu kaydeden EFA Başkanı Alfonsi, Göynüklü’deki olaya da değindi.

EFA Başkanı ve Avrupa Parlamentosu Milletvekili François Alfonsi, bölgedeki bir camide silah bulunmasının, kasıtlı bir manipülasyon şüphesi uyandırdığını vurgulayarak, bu olayların art arta gelmesi, Yunan makamlarının azınlıklara yönelik değişmeyen olumsuz tutumuyla birlikte, endişe verici bir gerçeği ortaya çıkardığını söyledi.

“İKTİDAR DEĞİŞSE DE AZINLIK POLİTİKASI DEĞİŞMİYOR”

EFA Başkanı Alfonsi’nin açıklamasında; “Kim iktidarda olursa olsun, Yunanistan korku, hoşgörüsüzlük ve çeşitli komplekslere dayanan bir azınlık politikasına uymaya devam ediyor." ifadeleri dikkat çekti.

Haberler


Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup