Anasayfa

07-04-2017
Tarım - Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Bülteni NİSAN AYI KİRAZ BAKIMI
Tarım - Hayvancılık Araştırma Enstitüsü yayılmladığı bültenle kiraz bakımını ele aldı.
7 Nisan 2017 Cuma

Enstitü tarafından hazırlanan bülten şöyle:

"Havaların ısınmasıyla birlikte bitkilerde büyüleyici bir hareketlilik görülmekte, kiraz ağacı da bunların en güzel örneği. Nisan ayı kiraz için çok hareketli gecen bir ay o yüzden bu dönemde bakımını ihmal etmemek gerekir.

Bölgemizde Mart sonu Nisan başı çiçeklenme gerçekleşir, meyveyi ve ağacı korumak için bu dönemde ilaçlamalara dikkat edilmelidir. Özellikle nemli havalarda mantari hastalıklar aktif hale gelirler. Kiraz çiçeğine ve meyvesine zarar veren hastalığın ismi Moniliadır (çiçek, meyve çürüklüğü). Çiçek moniliasına karşı ilaçlamalar 10% çiçeklenmede ve 100% çiçeklenmede yapılır.

Meyve olgunlaşma dönemi yaklaşınca kiraz kurt sineği için mücadeleye başlanması gerekir bu dönemde meyve moniliası için de mücadele yapılır. Meyve moniliasına karşı ilaçlama renk değişiminden (kiraz saman rengi alınca) itibaren başlanır. Yağmurlar devam ederse ikinci ilaçlama da yapılmalıdır. Aynı zamanda kiraz sineği mücadelesi de yapılır. Sinek takibi yapılırsa, uygun dönemdeki bir ilaçlama yeterli olacaktır.

Çiçek dökümünden itibaren ihtiyaç olursa sulama yapılır. Sulama ile birlikte suda eriyebilen gübreler veya yaprak gübreleri olgunlaşma dönemine kadar kullanılabilir.

Tarım ilaçlarını kullanırken hasattan önce son kullanma gününe dikkat edilmeli.

TARIM-HAYVANCILIK ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ
Üyesi Salih Topal

Haberler


Tempi tren faciası davası başlıyor: 36 sanık hakim karşısında

Gümülcine’de silahlı soygun girişimi: Bir kişi yakalandı, bir şüpheli aranıyor

Alkol ve sigara satışında dijital yaş doğrulama sistemi

Midilli’de şap alarmı: Hayvancılık ürünlerine kapsamlı yasaklar getirildi

Atina’da emekliler zam talebiyle sokağa çıktı

Rodop ilinde tarımın geleceği Gümülcine’deki kongrede tartışılacak

Doğu Makedonya - Trakya Eyaleti İskandinav pazarına açılıyor

ABTTF’den 21 Mart mesajı: “Irkçılık ve ayrımcılık devam ediyor”

Gümülcine’de “Müzik Birleştirir” konseri

Büyükelçi Çağatay Erciyes’ten Batı Trakya’ya bayram ziyareti

Başkonsoloslukta bayram coşkusu

Plastik kapaklar umuda dönüşüyor