Anasayfa


07-04-2017
“Azınlık müftülükleri çalışma grubunun rolü nedir?”
Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, hükümetin Batı Trakya’daki müftülükler için oluşturduğu çalışma grubunun amaç ve kapsamı hakkında bilgi talep ederek, heyette neden Müslüman üye bulunmadığını sordu.
7 Nisan 2017 Cuma

Demokratik İttifak Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, hükümet tarafından oluşturulan Trakya’daki müftülüklerin geliştirilmesi ve modernize edilmesiyle ilgili çalışma grubu hakkındaki çekinceleri meclis gündemine taşıdı.

Eğitim, Araştırma ve Din İşleri Bakanı’na hitaben sunduğu soruyla, azınlığın dini hayatıyla ilgili gözlem ve müdahalelerde bulunacak söz konusu çalışma grubunun, organik yapısına dikkati çekerek, “Eğitim Bakanlığı memurlarından oluşacağı açıklanan söz konusu çalışma grubunun tamamı, neden Müslüman olmayan üyelerden oluşmaktadır?” diye sordu.

“NEDEN MÜSLÜMAN ÜYE YOK?”

Soruda milletvekili İlhan Ahmet, “Müftülükler, Trakya’daki azınlığın geleneğini ve özel dinî kimliğini oluşturmaktadır. Eğitim Bakanlığı’nın dini konularda yapacağı her müdahale İslâm dininin ilkelerine saygı çerçevesinde yapılmalıdır. Bu sebepten dolayı da her müdahalede azınlık üyelerinin fikri ve özellikle de İslâm dini konularında yetkili kişilerin fikri alınmalıdır.” diye belirtti.

Milletvekili İlhan Ahmet, söz konusu heyetin İslâm dininin kurallarını ve inananların hassasiyetlerini gözetmek zorunda olduğunu vurgulayarak, çalışma grubunda Müslüman üyelere neden yer verilmediğini sorguladı.

“HANGİ YETKİ ALANLARIYLA İLGİLİ ÇALIŞACAK?”

İlhan Ahmet, çalışma grubunun azınlığın dini hayatıyla ilgili atacağı adımlarda son derece dikkatli olması gerektiğinin altını çizerek,“Trakya’ daki Müslüman Azınlığın Müftülüklerinin işlevinin geliştirilmesi ve modernize edilmesi için görevlendirildiği açıklanan söz konusu çalışma grubunun amacı ve çalışma kapsamı” nın ne olduğunun açıklanmasını istedi.

Milletvekili Ahmet, heyetin çalışma kapsamının Müftülüklerin ve Müftülerin tam olarak hangi yetkileri ve alanlarıyla ilgili olacağının da yanıtını istedi.

Haberler


Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup