Anasayfa

11-04-2017
İskeçe'de hatim etkinlikleri Sümbülmahalle ile başladı
İskeçe ilinde her yıl gerçekleşen hatim merasimleri bu yıl Mustafçova bölgesindeki Sümbülmahalle köyünde 9 Nisan Pazar günü yapılan etkinlikle başladı.
11 Nisan 2017 Salı



Sümbülmahalle'de gerçekleştirilen hatim merasimi için bir gün öncesinden kurbanlar kesildi. Kurban duasına İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek ve Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza katıldı.

9 Nisan Pazar günü gerçekleşen hatim etkinliğine havanın da güzel olması nedeniyle civar köylerden ve İskeçe'den yüzlerce soydaş katıldı. Yılın ilk hatim etkinliğine Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, Mustafçova Belediye Başkanı Belediye Başkanı Cemil Kabza, Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosluğu'nu temsilen Ramadan Duban, İskeçe SÖPA Mezunu Azınlık Okulları Öğretmenler Derneği Başkanı Nurettin Kıyıcı, çok sayıda din görevlisi ve diğer konuklar katıldı. Bölge halkı da hatim merasimine yoğun ilgi gösterdi.

Etkinlik sonrasında misariflere köylüler tarafından geleneksel etli pilav ve ayran ikram edildi.

Haberler


Makul reddedilebilirlik: Vekil güçlerin sinsi gözdağı taktikleri

Bir gencin Real Madrid hayaline destek

İskeçe Azınlık Lisesi öğrencileri için muhteşem mezuniyet töreni

İstanbul’daki Muharrem ayı iftarına Batı Trakya’dan katılım

Hürriyet’in gündeminde Batı Trakya: ’Heybeliada’da umut, Batı Trakya’da kriz’

Yaz aylarının gelmesiyle trafik yoğunluğu arttı

ABTTF’den Çınar Camii davası kararına tepki

Dedeağaç – Midilli uçak seferleri için önemli adım

Yunanistan’da doğum oranları 2025’te geriledi

Çınar davası sanıklarından ortak açıklama

SEÇEK Derneği’nin yeni başkanı Hasan Bekirusta

Zeybek’ten Egnatia Otoyolu geçiş kartları için bakanlığa soru önergesi