Anasayfa

12-04-2017
Cami onarım ve inşaat izinleriyle ilgili yeni düzenleme
Batı Trakya'daki camilerin onarım ve inşaat izinleriyle ilgili yeni bir genelge yayımlandı.
12 Nisan 2017 Çarşamba

Avgi gazetesinin haberine göre, azınlığa ait ibadet yerlerinin onarım ve inşaat izinleri Eğitim Bakanlığı'nın genelgesine dayanarak daha basit hale getiriliyor. Gazete haberinde, sözkonusu izinler için bürokratik işlemlerin basitleştirildiği belirtiliyor.

Eğitim Bakanlığı'nın genelgesinin cami, tekke, mescit ve cemevlerinin inşaatı ve yıkılmasıyla ilgili düzenlemelere yer verdiği kaydedildi. İktidardaki SİRİZA partisine yakınlığıyla bilinen Avgi gazetesindeki haberde, yeni düzenlemenin, İslam dinine ait ibadet yerlerinin inşaatı veya onarımıyla ilgili işlemlerin bugüne kadar olduğu gibi dört bakanlıktan izin alma şartını kaldırdığını ve bürokratik işlemlerin basitleştirildiğini vurgulandı.

Bakanlık yetkililerinin, sözkonusu düzenlemeyle güvenlik konusuna öncelik verildiğini belirttiği kaydedildi. Avgi gazetesinin haberinde, bugüne kadar geçerli olan düzenlemenin, birçok dini grubun ibadet yerleri için gerekli izin başvurusu yapmamalarına neden olduğu ifade edildi. Haberde, sadece Atina bölgesinde 120'nin üzerinde izinsiz ibadet yeri olduğu iddia edildi.

Haberler


Hüseyin Zeybek’ten Yassıköy gişeleri için meclise soru önergesi

Yunanistan’da genel seçimlerde posta yoluyla oy dönemi

OPEKEPE davasında 22 sanık için mahkumiyet talebi

Atina’da Batı Nil virüsüne karşı ilaçlama

Atina’da 30 Ağustos resepsiyonu

Trampa’dan azınlık gündemine bakış

Geçmişi yaşatmak, geleceği kurmak

“Seçilmiş Müftü”den daha büyük bir mesele

Peygamberimiz ve gençlik ruhu

“Her Şeyi Bilenler” çağı

Bir Batı Trakya ailesinden MIT’ye uzanan başarı hikayesi

Yunanistan’da muhalefetteki sol partilerden İsrail ile hava savunma anlaşmasına tepki