Anasayfa


03-05-2017
İlhan Ahmet: “Uydu anteni vaadiyle 2 milyon euro heba edildi”
Rodop ili PASOK Milletvekili İlhan Ahmet, uydu anteni vaadiyle 2 milyon euronun heba edildiğini kaydetti.
3 Mayıs 2017 Çarşamba

Dijital Politika ve İletişim Bakanı Nikos Pappas’ın geçtiğimiz günlerde bölgeye gerçekleştirdiği ziyareti değerlendiren İlhan Ahmet, uydu anteni projesini eleştirdi.

“Başbakan Çipras’ın bölgemize gerçekleştirdiği son ziyaretinde tek taraflı olarak azınlığımıza vaad ettiği uydu anteni sözünün, bugün vaad olmaktan öteye geçemeyerek bütçeden ayrılan 2 milyon euronun da bu vaadle heba edildiğini görmekteyiz.” ifadesini kullanan İlhan Ahmet, Başbakan tarafından önce tüm azınlık bireylerini kapsayacağı açıklanan uygulamanın daha sonra büyük ölçüde sınırlandırıldığını ve sadece Balkan kolundaki bazı yerleşim bölgelerindeki azınlık bireylerini kapsayacağını kaydetti.

Sözkonusu projenin azınlık insanının yaşam kalitesini arttırmada hiçbir katkı sağlamayacağını ifade eden Ahmet, “Azınlığın talebi olmadığı halde bunu ilan eden hükümetin, böylece sözünü tutamadığına kısa zamanda hep birlikte şahit olduk. Azınlık bireylerinin birincil derecedeki yaşamsal ihtiyaçlarını dikkate almaksınız, uydu anteni ihtiyacı gibi ‘yaratılan suni ihtiyaç’ üzerinden sözde vaadde bulunan iktidar, aslında bu 2 milyon euro ile azınlığımıza nasıl gerçek fayda sağlayacağını hiç düşünmediğini, önemsemediğini bir kez daha gözler önüne sermiştir.”

Proje için ayrılan 2 milyon euro ile çok daha faydalı işlere imza atılabileceğini belirten İlhan Ahmet, bu kaynakla yapılabilecekleri şöyle özetledi:

“1. Yunanistan Tarım Tazminatları Kurumu’na (ELGA) tütün üreticilerinin ödemek zorunda olduğu yıllık sigorta prim bedeli yarıya indirilebilir;

2. Ülkenin en fakir bölgesi olduğu dikkate alınarak, bölgeye özel Ortak Gayrimenkul Vergisi (ENFİA) bedelinde %30 indirim sağlanması yönünde düzenlemeye gidilebilir;

3. Genç Çiftçi Programı’na Rodop ilinden dahil edilecek çiftçi sayısı arttırılabilirdi.

Azınlık bireylerinin sosyal faydasına katkı sağlayacağı muhakkak olan bu fırsatlar değerlendirilmek yerine, ‘lüks’ niteliğindeki tamamen uydurulmuş bir ihtiyaç üzerinden kaynak israfına gidildiği çok açıktır.”

Dijital Politika ve İletişim Bakanı Nikos Pappas’ın bölgeye yaptığı ziyarete de değinen İlhan Ahmet şu ifadeleri kullandı: “Başbakanın ardından Dijital Politika Bakanı Nikos Pappas’ın Rodop iline gerçekleştirdiği ziyarette, gerek konuyla ilgili, gerekse azınlığın gerçek ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik beklentileri karşılayacak gerçekçi bir söylem dile getirememesi de, ne yazık ki hükümetin azınlığa yönelik umursamaz tutumunda değişiklik olmadığını göstermiştir.

Azınlıktan seçilmiş olan üç milletvekili ile iktidarda kalan bir hükümetin ve Başbakanın, azınlığımıza içinde bulunduğu bu ağır ekonomik koşullar altında yardımcı olmayı tercih edeceğine böyle bir tasarrufa gitmesi halkımızda büyük hayal kırıklığı yaratmaktadır. Başbakanı esnafımız, gençlerimiz ve rençperlerimiz için Meclis'te sunduğumuz tekliflerimizi biran önce dikkate almaya bir kez daha davet ediyoruz.”

Haberler


Selanik’te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı

Şapçı Belediye Başkanı İoannu’dan Erdem Hüseyin’e ziyaret

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulu öğrenci şenliği düzenliyor

İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu seçimleri yapıldı

GTGB Yönetiminden nezaket ziyaretleri

Garanis, değerlendirilmeyen gayrimenkullerin belediyeye verilmesini istiyor

Bakan Yardımcısı Aleksandropulu’dan çalışma ziyareti

Turizm alanında iş arayanlar için JOBmatch devrede

Hakan Fidan’ın yeni yardımcıları belli oldu

İklim değişikliği ve etkileri konuşulucak

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi öğrencilerinden resim, maket, kolaj ve origami sergisi

Ozan Ahmetoğlu, Eurovision’da azınlık gençlerinin yaşadığı olayı Deutsche Welle’ye değerlendirdi