Anasayfa


03-05-2017
İskeçeli gençler Türkiye’de yapılacak Uluslararası Robot Yarışması’na katılıyor
Konya'da düzenlenecek olan 11. Uluslararası MEB Robot yarışmasına bu yıl SUCCESS EĞİTİM HİZMETLERİ önderliğinde İskeçe'den Emre Homko ve Burak Tahsim öğretmen Serkan Hatip danışmanlığında katılım sağlayacak.
3 Mayıs 2017 Çarşamba

Konuyla ilgili olarak İskeçe’deki SUCCESS Dershanesi'nden yapılan açıklama şöyle: “Emre ve Burak birçok genç kardeşimiz için örnek teşkil edecek bir çalışmanın sonucunda düzenlenecek olan yarışmaya katılmaya hak kazandılar.

Emre 2016 yılında Kavala 'da düzenlenen bir robot yarışmasına katılmış ve birincilik elde etmiş başarılı bir genç. Bu başarısına daha fazla başarılar eklemek isteyen bu kardeşimiz takım arkadaşı Burak ve danışman öğretmenleri Serkan Hatip ile birlikte 10-12 Mayıs tarihlerinde 2.700 robotun ve yaklaşık 12.000 kişinin katılacağı uluslararası düzeyde bir yarışmada derece elde etmek için çalışmalarına devam ediyorlar.

Yarışmaya katılacakları robotun ismi 'Smart Hand'. Türkçesi 'Akıllı El’. Geliştirilen bu robotik el üç farklı şekilde çalışabiliyor. Birincisi ele giyilen bir eldiven sayesinde elde ve parmaklarda yapılan bütün hareketler robot ele aktarılıyor ve aynı hareketler yapılabiliyor. İkincisi robotik elde bulunan elektrodlar kollarımızda bulunan kasların üzerine koyularak kaslarımızda hissedilen kasılma ve gevşeme sonucunda hareketler robot ele aktarılıyor ve el açılıp kapanabiliyor. Üçüncüsü ise ve en önemli kısmı ise kafaya koyulan elektronik bir sensör sayesine düşünce gücüyle beyinden aldığı gevşeme ve kasılma frekanslarını bluetooth aracılığı ile robot ele aktarıp hareket etmesini sağlıyor.

Öğrencilerin yapılacak olan bu yarışmaya katılabilmeleri için sponsor olarak başta Success Eğitim Hizmetleri ve sırasıyla Express Publishing, Sou-Em Gıda ve Ticaret, Master Eğitim Hizmetleri, Sanbe Ayakkabı, Prizma Advertising ve TBT Group şirketleri büyük destek olmuşlar ve yardımlarını esirgememişlerdir.

Konya'da düzenlenecek olan bu yarışmanın temelleri 2007 yılında Ankara'da atılmış. Türkiye'de meslekî ve teknik eğitim niteliğinin artırılması, toplumda bu alanda farkındalık oluşturulması, lise ve üniversite öğrencilerinin eğitimleri sürecinde edindikleri bilgiyi beceriye dönüştürebilen, ürün geliştirebilen, bilimsel düşünebilen, girişimci ve rekabetçi bireyler olarak yetiştirilmesi, endüstriyel ve teknolojik gelişmelerin tanıtılması, sergilenmesi ve deneyimlerinin paylaşılması amaçları ile Milli Eğitim Bakanlığınca Uluslararası MEB Robot Yarışması düzenlenmektedir.
Bu yıl 11.si Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezinde 10-12 Mayıs 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan yarışma; Temalı, Çizgi İzleyen, Hızlı Çizgi İzleyen, Sumo, Mini Sumo, Robotino (Hareketli Robotlar), İnsansız Hava Aracı (Mini Drone), İnsansız Robotlar, Endüstriyel Robotik Kol, Tasarla-Çalıştır, Yumurta Toplama (Caretta Caretta) ve Serbest Proje olmak üzere 12 (oniki) kategoride gerçekleştirilecek. Bakanlık ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) işbirliğinde düzenlenecek olan 11. Uluslararası MEB Robot Yarışmasının teması Mevlâna, sloganı ise “Ahican Hoşgörü Kenti Konya’da” olarak belirlenmiştir.

Batı Trakya Türk Azınlık mensubu bu genç kardeşlerimize şimdiden başarılar diliyoruz. Böyle büyük bir yarışmaya katılabilmeleri dahi bir başarıdır. Yolunuz açık olsun.”

Haberler


Selanik’te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı

Şapçı Belediye Başkanı İoannu’dan Erdem Hüseyin’e ziyaret

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulu öğrenci şenliği düzenliyor

İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu seçimleri yapıldı

GTGB Yönetiminden nezaket ziyaretleri

Garanis, değerlendirilmeyen gayrimenkullerin belediyeye verilmesini istiyor

Bakan Yardımcısı Aleksandropulu’dan çalışma ziyareti

Turizm alanında iş arayanlar için JOBmatch devrede

Hakan Fidan’ın yeni yardımcıları belli oldu

İklim değişikliği ve etkileri konuşulucak

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi öğrencilerinden resim, maket, kolaj ve origami sergisi

Ozan Ahmetoğlu, Eurovision’da azınlık gençlerinin yaşadığı olayı Deutsche Welle’ye değerlendirdi