Anasayfa


31-05-2015
Hansen: “Yunanistan’ın azınlık politikası değişmeli”
FUEN Başkanı Hans Heinrich Hansen, Gümülcine’de yapılan kongreyi GÜNDEM’e değerlendirdi.
31 Mayıs 2015 Pazar

Avrupa’da yaşayan azınlık kuruluşlarının çatı kuruluşu olan Avrupa Ulusları Federal Birliği (FUEN) Başkanı Hans Heinrich Hansen, Batı Trakya’da yapılan FUEN kongresini GÜNDEM’e değerlendirdi. FUEN’in 2015 yılı kongresini Batı Trakya’da gerçekleştirmiş olmasının önemine değinen Hansen, çalışmaların başarılı geçtiğini belirtti. Organizasyonda yer alan kurum ve kişileri tebrik eden FUEN Başkanı Hansen, konuklara gösterilen misafirperverlik için de ayrıca teşekkür etti.

Kongrenin başarılı bir kongre olarak FUEN tarihine geçtiğini kaydeden Hans Heinrich Hansen, İskeçe iline bağlı Kırköy’deki kültür etkinliğinin kendisi için unutulmaz olduğunu vurguladı.

13 – 17 Mayıs tarihleri arasında Gümülcine’de gerçekleştirilen ve 150’nin üzerinde FUEN delegesinin katıldığı kongrede Batı Trakya Türk azınlığının sorunlarının detaylı bir şekilde ele alındığını anlatan Hansen, kongrenin Batı Trakya Türkleri’nin sorunlarının uluslararası plaftormda daha iyi anlaşılabilmesine katkısı olduğuna inandığını söyledi.

Son yıllarda Batı Trakya konusunu yakından takip ettiğini dile getiren FUEN Başkanı, Yunan devleti tarafından olumlu bir politika geliştirildiğini görmediğini söyledi. Yunanistan’ın azınlık politikasından memnun olmadıklarını ifade eden Hansen, “Umarım bu politika ve bu tutum değişir” dedi.

Yunanistan devletinin ülkedeki azınlıklar ile diyaloğa girmesi gerektiğini belirten Hansen, “Devlet azınlığı sadece dini bir grup olarak görmemeli. En önemli nokta diyalogtur. Devletin azınlıklarla diyalog konusuna mutlaka önem vermesi gerekiyor.” diye konuştu.

“KONGREYE KATILMAMALARI ŞÜPHE OLUŞTURDU”

“Yunanistan’daki yeni hükümetten azınlık ve insan hakları konusunda umutlu musunuz?” sorusunu da yanıtlayan FUEN Başkanı Hansen şöyle dedi: “Evet umutluydum. Ama seçilmiş Türk azınlık milletvekillerinin ve hükümet temsilcilerinin Gümülcine’de yapılan kongreye katılmamaları, azınlık sorunlarıyla ne kadar ilgilendiklerine dair bir şüphe oluşturdu.”

FUEN olarak Batı Trakya Türkleri’nin hak arama mücadelesine destek vereceklerini ifade eden Hansen, “Dileğim odur ki; kongre sonrası azınlık konusunda oluşan kamuoyu, Yunanistan devletini Batı Trakya Türkleri ile ilgili diyaloğa teşvik eder. Türk azınlığa hak arama mücadelesinde daha çok özgüven diliyorum. Bu mücadelelerinde onları destekleyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Haberler


Yerapetritis: ‘Deniz parklarının yeri henüz belirlenmedi’

UEFA Avrupa Konferans Ligi yarı final eşleşmeleri belli oldu

Yapay Zeka: Fırsatlar ve Dezavantajlar

Edirne’de ‘Balkan İş Forumu’

Bu geceden itibaren yağışlar etkili olacak

Topsidis, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Shinas’la görüştü

Miçotakis’in Ankara ziyaretinin tarihi belli oldu

Türk ve Yunan sanatçıların birlikte rol aldığı Romeo ve Juliet oyunu perde diyor

İran ve İsrail merkezli kurum ve kuruluşlarda güvenlik önlemleri artırıldı

YDP’nin Beleri adaylığına muhalefetten tepki

Yunanistan askeri heyetinden Edirne’deki tugay komutanlığına ziyaret

10 Yunanlıdan 7’si yaşam standartlarının kötüleşmesinden şikayet ediyor