Anasayfa


04-05-2017
“İslam’ın Kutsal Öğreticileri Derneği”nden Çınar FM’e ihtarname
Azınlık kamuoyunda “240 imam yasası”olarak bilinen ve Batı Trakya Türk azınlığının tepki gösterdiği düzenleme kapsamında atanan din öğreticileri, Millet gazetesi ve Çınar FM Genel Sorumlusu Cengiz Ömer’e ihtarname gönderdi.
4 Mayıs 2017 Perşembe

Şapçı Belediyesi’ne bağlı Hacımustafaköy (Amfia) camiinde görevli ve kamuoyunda “240 İmam Derneği” olarak bilinen, resmi adıyla “İslam’ın Kutsal Öğreticileri Derneği” Başkanı Memet Mustafa, Çınar FM’e ihtarname gönderdi.

Memet Mustafa, ihtarnameyi Çınar FM’deki bir programda “240 İmam Yasası”nı ve bu yasaya dayanarak, devlet okullarındaki azınlık mensubu öğrencilere Yunanca İslam dini dersi vermek üzere atanmışları eleştiren Cengiz Ömer’e 28 Nisan Cuma günü “İslam’ın Kutsal Öğreticileri Derneği” adına gönderdi.

Memet Mustafa, avukatı Stergios Yalaoğlu aracılığıyla gönderdiği ihtarnamede, Cengiz Ömer’den söz konusu programın kayıtlarını talep etti. Mustafa, kayıtların incelenmesinden sonra mahkemeye başvuracağını belirtti.

Cengiz Ömer, azınlığın “240 İmam” konusundaki tepkisini ve rahatsızlığını Çınar FM’deki “Milletin Sesi” programında dile getirmişti. Ömer, 21 Nisan Cuma günkü programda, anlaşmalara, insan haklarına ve İslam’a aykırı bir biçimde atamayla dayatılan memurların, özellikle iradesi yok sayıldığı için azınlık tarafından kabul görmediğini belirtmişti. Atananların içerisinde birçok kişinin eğitim verecek yeterlilikten uzak olması ve bazılarının İslam’a aykırı hareketlerinin toplumda eleştiri konusu yapıldığını ifade eden Ömer, bunun dinlerine ve inananlara ihanet olarak değerlendirildiği için de toplum tarafından dışlandıklarını ve “imam” sıfatını taşımaya layık olamayacaklarını dile getirmişti.

Memet Mustafa, Çınar FM’de yer alan bahsekonu programda kendilerine yönelik haksız ithamlarda bulunulduğu ve hakaretlere maruz kalarak rencide edildikleri iddiasıyla gönderdiği ihtarnamede, bundan sonra benzer yorumların tekrarlanmamasını istedi.

Haberler


Soydaşlar Mustafçova’da hatim etkinliğinde buluştu

Çocuk parası için başvurular cuma günü sona eriyor

Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı