Anasayfa


08-05-2017
Bu yıl Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nın birincisi Evrenköy’den oldu
Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü’nün organizatörlüğünde ve Kurcalı köyü halkının katkılarıyla 12. Kur’anı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması finali 7 Mayıs Pazar günü Kurcalı köyünde yapıldı.
8 Mayıs 2017 Pazartesi



Yarışmada birinciliği Evrenköy Köyü Kur’an Kursu’ndan Merve Haseki kazandı.
Yarışmaya; Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu’ndan Muavin Konsolosu Davut Ocak, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği Başkanı Sadık Sadık, Edirne’den İpsala Müftüsü Ercan Özel’in yanı sıra binlerce soydaş katıldı.

Yarışma öncesi İlahi Korosu şiir ve ilahiler okudu. Yarışmaya köy cami içerisinde devam etti. Gümülcine Seçilmiş Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet burada yaptığı konuşmada, yarışmaya katılanların hepsinin birinci olduğunu belirtti. Ahmet, “Gün geçtikçe Kur’an-ı Kerim’i okuyan çocuklarımızın sayısı artıyor. İnşallah bu kıyamete kadar bu şekilde devam eder. Kur’an-ı Kerim, temel dini bilgiler, geleneklerimiz ve göreneklerimiz, kimliğimiz bu topraklarda kıyamete kadar vesile olacak; birbirimizi kaynaştıran ve bağlayan değerlerdir” diye konuştu.

Daha sonra da yarışmaya geçildi. Bilgisayar aracılığıyla kura çekiminden sonra 8 bölgenin finalistleri Kur’an’dan ayetler ve dualar okudular. Yarışma sonuçlarının açıklanmasından önce Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Kurcalı halkına, etkinliğe ev sahipliği yaptıklarından dolayı teşekkür etti ve yeni seçilen Mütevelli Heyeti’ni tebrik etti. Şerif, “Kurcalı köyüne ne kadar övgü yağdırsak kelimeler az gelir. Peygamberimiz S.A.V. vefatından önce ümmetine şu iki sözü veya şu iki emaneti bırakmıştır. Eğer benden sonra yanlış yollara gitmek istemezseniz size iki emanet bırakıyorum. Bu Kur’an-ı Kerim ve benim sünnetimdir, hadislerimdir. Eğer bu iki ipe sarılırsanız yolunuzu şaşırmazsınız; sapmazsınız, yanılmazsınız. Evet Peygamber S.A.V. 23 senede Allah tarafından gönderilen Kur’an-ı Kerim’i ümmetine anlattı, sünnetiyle de kendisi bunu yaşadı. Kendinden sonra da kıyamete kadar gelecek olanlara da sapıtmak istemiyorsanız, benim Kur’an’ıma ve sünnetime sarılın , demişlerdi” görüşlerine yer verdi.

İpsala Müftüsü Ercan Özel, yarışmada dereceye girenleri tebrik etti.

“DİNİMİZ, DİLİMİZLE BİRLİKTE BİZLERİ AYAKTA TUTAN EN GÜÇLÜ HALKALARDAN BİR TANESİDİR”

Türkiye’nin Gümülcine Muavin Konsolosu Davut Ocak, Başkonsolosun selamlarını getirdiğini ve burada bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu, söyledi. Konsolos Ocak sözlerine şöyle devam etti: “Sizin huzurunuzda Seçilmiş Müftülüğümüze, Kurcalı halkına öncelikle teşekkür etmek isterim. Dinimiz, dilimizle birlikte bizleri ayakta tutan en güçlü halkalardan bir tanesidir. Onun için bu etkinlikler, bu örf ve adetlerimizi bir daha ki nesillere aktarmamız için çok büyük önem arz etmektedir. İnşallah 24. ve 36’nı da görürüz. Gördüğümüz kadarıyla çocuklarımız, gözbebekleirmiz çok cidddi bir şekilde çalışmışlar, Kur’ana-ı Kerim’i de çok güzel bir şekilde okudular, hepsinin ağzına sağlık, diyorum. Burada siz ailelerin ve Müftülük çalışanlarının üzerlerine düşen iki tane görev var. Bunlardan ilki şudur. Çocuklarımız yüzünden çok iyi okudular. Bu okumak kadar başka bir şey daha var ki o da okuduğunu anlamaktır. Evet, okuyoruz, ama yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim bize hangi mesajı veriyor? Çizdiği çerçevenin içerisinde yaşayabiliyor ve bunu anlayabiliyor muyuz? Bu çok önemli. Diğer bir husus ise bu işin dünyaya bakan yönü. O da gençlerimizin dini hayatında başarılı olduğu kadar, ilimde de başarılı olmasıdır. Bu iş iki kanatlı bir kuşa benzer. Sadece ahiretinizi kurtararak yaşamanız mümkün değil, sadece dünyalığınızı kurtararak yaşamanız mümkün değil. Onun için bir denge sağlamamız lazım. Çocuklarımızın dinini, dilini öğrendiği kadar, ilimlerde, okulunda başarılı olması lazım. Parmakla gösterilen insanlar olmaları lazım. Biz, bir Azınlığız. Azınlık olduğumuz kelime manasından bir güçsüzlük vermesin. Nice azınlıklar var ki çoğunlukları galebe çalmıştır. Önemli olan sayınız değil, kalitenizdir. İşte bizim hep beraber bu kaliteyi yükseltmemiz lazım.”

Konuşmaların sonunda Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif tarafından jüri üyelerine plaket takdim edildi.

Etkinliğin devamında da jürinin değerlendirmesi açıklandı. 2107 yılı 12. Kur’an-ı Kerim yarışmasında ilk sırayı Evrenköy Kur’an Kursu’ndan Merve Haseki kazandı. Sıralama puan durumuna göre şöyle oluştu:

1- Merve Haseki – 471- Evrenköy
2- İlkay İsmail - 464 – Domruköy
3- Duygu Karamehmet – 463 – Melekli
4- Berkant Arabacı – 457 – Seymen
5- Havva Kamber – 448 – Uşşekdere
6- Sude Salih – 446 - Payamlar
7- Abdullah Kaplan -444 – Bağlar Mahallesi – Gümülcine
8- Ravza Kuru – 430 - Büyük Derbent

Yarışmada ilk sırayı alan öğrenciye bir adet dizüstü bilgisayar, ikinciye bisiklet hediye edildi. Diğer yarışmacılara da sponsorlar tarafından gönderilen hediyeler sunuldu. Yarışma kurallarına göre 2018’deki 13. yarışma ilk sırayı alan öğrencinin köyü olan Evrenköy’de yapılacak.

Yarışmada katılımcılara Kurcalı halkı olarak yemek ikram edildi.

Haberler


Soydaşlar Mustafçova’da hatim etkinliğinde buluştu

Çocuk parası için başvurular cuma günü sona eriyor

Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı