Anasayfa


08-05-2017
Gümülcine Bağlar Mahallesi’nde muhteşem hatim töreni
Gümülcine’nin Bağlar Mahallesi’nde 6 Mayıs Cumartesi günü hatim töreni düzenlendi.
8 Mayıs 2017 Pazartesi



Törene Rodop ilinden başta olmak üzere civar köylerden yüzlerce soydaş katıldı.

Kur’an kursu öğrenci velilerinin öncülüğünde mahalle halkının desteğiyle düzenlenen hatim töreni Kemerli Camii önünde gerçekleşti. Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü’ne bağlı Bağlar Mahallesi Kur’an Kursu’nda 80 öğrenci Kur’anı Kerim eğitimi alıyor. Din görevlileri Ahmet Arif ve Hüseyin Mustafa Baş’ın çalıştırdığı öğrencilerden 37’si Cumartesi günü hatim törenine katıldı.

Program boyunca sahnede söz alan öğrenciler hocaların verdiği şiirleri, ilahileri ve duaları okuyarak katılımcılardan büyük takdir topladı.

“BATI TRAKYA’NIN HER KÖŞESİ, HER MAHALLESİ, HER KÖYÜ, HER BİR HANESİ BİZİM İÇİN AZİZDİR”

Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı tören sırasında yaptığı konuşmada şu görüşlere yer verdi: “Değerli kardeşlerim, bugün güzel bir vesile ile biraraya geldi. Bu masum yavrularımızın hatim törenleri bütün bir bahar boyunca Batı Trakya’yı şenlendiriyor. İskeçe’de Gümülcine’de Batı Trakya’nın mahallelerinde, köylerinde harika törenler düzenleniyor bizler de istifade ediyoruz. Sizlerle bir arada olmak bize onur veriyor, şeref veriyor. Gurur duyuyoruz bu tabloyu gördüğümüz için. Ben anneleri banaları ve bu yavruları yetiştiren hocalarımızı tebrik ediyoruz. İnşallah bu topraklarda bu faaliyetler devam eder. Camilerimiz, mecditlerimiz ve Kur’an kurslarımız bu faaliyetleri sürdürür. Bunun olması sizlerin ve bizlerin elinde. Gevşekliğe düşmezsek, rehavet kapılmazsak, çalışmaya gayret etmeye devam edersek, birlik beraberlik içinde kenetlenirsek bu böyle devam eder. Ama tersi olursa nice belderin başına gelen buranın da başına gelir. Değerli kardeşlerim, Batı Trakya’ya gelen her misafir şu tabloyu gördüğünde gözleri dolarak ayrılıyor. Törenler yapmak ve biraraya gelmek tabi ki çok güzel fakat yetmiyor. Hayatın geri kalanını doldurmamız gerekiyor. Bu çocukların bu çağda öğrendiği şeyleri bundan sonra çalkantılı dönemde devam ettirmeleri, tatbik etmek gerekiyor. Bu da sizlerin ve bizlerin elinde olan bir konu. Batı Trakya’nın her köşesi, her mahallesi, her köyü, her bir hanesi bizim için azizdir. Sizler bizim için değerlisiniz, hiç kimseyi ayırt etmiyoruz.”

Program sonunda katılımcılara yemek ikram edildi.

Haberler


Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup