Anasayfa


08-05-2017
İskeçe Türk Birliği ile Mustafçova Belediyesi’nden Ilıca’da 14. Hıdrellez Şenliği
İskeçe Türk Birliği'nin Mustafçova Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediği Geleneksel Hıdrellez Şenlikleri 6 Mayıs Cumartesi günü Ilıca Köyü'nde başarıyla gerçekleşti.
8 Mayıs 2017 Pazartesi



İskeçe Türk Birliği’nin 2004 yılında Ilıca Nahiyesi ile başlattığı Hıdrellez Şenliği bu yıl 14 yaşına girdi.

6 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirilen Ilıca'daki etkinliğe İskeçe Türk Birliği Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu ve Kadınlar Kolu üyelerinin yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı, İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza, Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, BAKEŞ Asbaşkanları Hüseyin BANDAK ve Remzi ŞABAN, İskeçe İli SÖPA Mezunu Azınlık Okulları Öğretmenler Derneği Başkanı Nurettin KIYICI, Rodop İli SÖPA Mezunu Öğretmenler Derneği Başkanı Salih Ahmet, İskeçe Türk Birliği eski başkanları, diğer yerel yöneticiler, basın mensupları ve çok sayıda azınlık insanı katıldı.

“90 YILDIR AZINLIĞIN VE BÖLGENİN KÜLTÜRÜNÜE KATKI SAĞLIYORUZ”

Sunuculuğunu İskeçe Türk Birliği Gençlik Kolu Başkanı Emine Zeybek'in yaptığı etkinlikte açılış konuşmasını İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu yaptı. Başkan Ahmetoğlu yaptığı konuşmasında; bütün katılımcıların Hıdrellez Bahar Bayramı'nı kutladı. Ardından şu ifadeleri kullandı: "Türk geleneklerimizden ve atalarımız tarafından asırlardır kutlanan Hıdrellez Bahar Bayramı'na İskeçe Türk Birliği olarak bizler de 2004 yılından beri bu etkinliğe renk katmaktayız. Bu etkinliklerimiz güçlenerek devam edecektir. İskeçe Türk Birliği bu yıl 90 yaşına. 90 yıldır bölgenin en eski sivil toplum kuruluşlarından biri olarak Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın ve bölgenin kültürüne, sanatına, müziğine, gelenek ve göreneklerine artılar katmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı ve etklinliğe katılan Ilıcalı ve soydaşlara teşekkür etti.

Etkinlikte sırasıyla, Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza, İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, BAKEŞ Asbaşkanlarından Remzi ŞABAN, DEB Partisi Başkanı Mustafa ALİ ÇAVUŞ ve son olarak da Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı günün anlam ve önemini belirten birer selamlama konuşması yaptılar.

Selamlama konuşmalarının ardından, İskeçe Türk Birliği çatısı altında faaliyet gösteren Tülin Hacıhalil ve Gökhan Mustafa'nın çalıştırdığı İTB Halk Oyunları ekipleri ile yine İskeçe Türk Birliği çatısı altında faaliyet gösteren ve Süleyman Kara'nın çalıştırdığı İTB Müzik Grubunun gösterileri, katılımcılar ve misafirler tarafından beğeni topladı. Son olarak İskeçe’nin Zümbülmahalle köyünden yerel sanatçı Hasan Zümbül seslendirdiği türkülerle herkesin beğenisini kazandı. Etkinlikte ayrıca, İskeçe Türk Birliği Gençlik Kolu’nun düzenlediği kermes büyük ilgi gördü.



Haberler


Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup