Anasayfa

17-05-2017
Türk rektörler Selanik Kitap Fuarı'na katıldı
Selanik şehrinde düzenlenen 14. Uluslararası Selanik Kitap Fuarı başarılı geçerken, fuara Türk üniversiteler de ilgi gösterdi. Fuara Türkiye'den beş üniversitenin rektörü katıldı.
17 Mayıs 2017 Çarşamba

14. Uluslararası Selanik Kitap Fuarı açılışı öncesi Türkiye'nin Selanik Başkonsolosluğu önderliğinde basın toplantısı düzenlendi. Rektörleri konuşma yaptığı basın toplantısını Selanik'te okuyan Batı Trakyalı öğrencilerin yanısıra çok sayıda Yunanlı öğrenci de takip etti.

Basın toplantısında Edirne Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Bülent Şengörür ve İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak'tan oluşan Trakya Üniversiteleri Topluluğu olarak Türkiye ile Yunanistan arasında kurulmasını bekledikleri işbirliği köprüsü ile ilişkilerin daha fazla güçlenmesini ve yeni nesillere yeni iş imkanları sağlamak istediklerini dile getirdiler.

Türkiye'nin Selanik Başkonsolosu Orhan Yalman Okan'ın ev sahipliğinde gerçekleşen basın toplantısında rektörler salonda bulunan dinleyicileri kendi üniversitelerin imkanları hakkında da bilgilendirdiler.

Sağlanan kolaylıklardan bahseden rektörler her geçen yıl uluslararası öğrenci sayısının arttığını, bunun da Türkiye'nin eğitime verdiği önemin bir parçası olduğuna belirttiler.

Basın toplantısından sonra Selanik Başkonsolosu Orhan Yalman Okan ve rektörler fuar alanını gezdiler ve stantların önlerinde hatıra fotoğrafı çektirdiler.


Haberler


Gümülcine Belediyesi erişilebilir kent uygulamalarını Bratislava’da tanıttı

BAKEŞ’ten yeni şiir kitabı: “Rodoplar’dan Esintiler”

İskeçe Devlet Hastanesinin yeni acil servis birimi hizmete girdi

Dinkler köyünde cami yararına hayır kermesi düzenlendi

İskeçe’de ilkokul öğrencileri kermesi yoğun katılımla gerçekleşti

Çocuğun eğitiminde uyum, öğrenme ve dil

15 yaş altına sosyal medya yasağı 1 Ocak 2027’de başlayacak

Malliarudaki, Avrupa’da kadın girişimciliğini görüştü

Eylül hüznü!

Dünyaya açılmak, kendimizden vazgeçmek değildir

Evlatlarımız geleceğimizin emanetidir

Bir umudum sende...