Anasayfa


19-05-2017
Gümülcine'de "Türkiye'nin Renkleri" sergisi...
“Türkiye’nin Renkleri” konulu resim sergisinin açılışı, 18 Mayıs Perşembe günü Gümülcine’deki Papadriellios Galerisi’nde (eski tütün deposu) gerçekleşti.
19 Mayıs 2017 Cuma



Sergide, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanlarının eserleri sergilendi. Sergide toplam 25 eser sergilendi. Sergi açılışında yapılan konuşmalarda sanatın önemine vurgu yapıldı. Sergi açılışı öncesi Celal Bayar Lisesi öğrencisi Merve Kalenci kemanıyla misafirlere muhteşem bir müzik dinletisi sundu.

Rodop İli Athinion Sanatçılar Derneği Başkanı Aris Assariotakis, bu etkinliğin son derece önemli olduğunu belirterek, sanatçıların insanın ruhunu, doktorların ise insanın bedenini tedavi ettiğini söyledi. Assariotakis, “Umarım sizlere misafirperverliğimizi göstermişizdir, geldiğiniz için çok teşekkür ediyoruz. Bu gayretlerinizin devamını diliyoruz” dedi.

Gümülcine Belediyesi Meclis Başkanı Kleopatra Stoyanidu, “Bu güzel eserler pek çok ülkede sergilenmiş. Serginin burada tarihi bir binada sergilenmesinden dolayı çok büyük mutluluk duyuyoruz. Umarız bu sergiyi çok sayıda insan ziyaret eder, tüm katılımcılara çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı’nın eşi Hülya Akıncı da tüm katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında, “Bu proje çok güzel ve örnek bir proje. Emeği geçenleri kutluyorum. Bu mekanı tahsis edenlere ve katılımcılara çok teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

“HASTALARIMIZA RESİM YAPTIRIYORUZ”

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nurullah Zengin, hastanenin yaklaşık 50 çalışanı ile Gümülcine’de bulunduklarını söyledi. Zengin, “Sanat gerçekten güzel bir şeydir. Güzelliği paylaşmak ayrıca bir güzeldir. Bizler de bu anlayışla hem çalışanlarımız arasında hem de hastalarımız arasında resim çalışması başta olmak üzere, sanatı bir iyileştirici unsur olarak kullanmaya devam ediyoruz. Haftanın üç günü resim dersleri vermekteyiz. Onkoloji bölümünde kalan hastalarımıza resim yaptırmaktayız. Her yıl bir sergi düzenlemekteyiz. Türkiye ve yurt dışında bir çok sergiler düzenledik. Bu bizim yurt dışında beşinci sergimizdir. Burada sizlerle beraber olmanın değişik bir anlamı var. Başta Belediye Başkanı’na ve Başkonsolosluğu’muza ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Etkinliğin devamında plaket takdimi yapıldı. Daha sonra ise katılımcılar resim sergisini gezdi.

Etkinliğe; Gümülcine Belediye Meclis Başkanı Kleopatra Stoyanidu, Gümülcine belediye başkan yardımcısı Emre Ahmet, Gümülcine Belediyesi Gayrımenkul Malvarlığını Yönetme Şirketi Başkanı Sibel Mustafaoğlu, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı’nın eşi Hülya Akıncı, Gümülcine Muavin Konsolosu Canay Kavuncu, Eyalet Başkan Yardımcısı Ahmet İbram, Eyalet Meclis Üyesi Mustafa Katrancı, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Ercan Ahmet, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Necat Ahmet, Batı Trakya Türk Kadın Platformu Sözcüsü Sibel Osmanoğlu, Rodop İli Athinion Sanatçılar Derneği Başkanı Aris Assariotakis ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Haberler


Türk ve Yunan heyetleri İstanbul’da buluştu

Ev sahibi olmak hayal oldu!

DEB Partisi seçim çalışmalarına Şahin köyünden başladı

Şiir yarışmasında derece giren Ayça için okulunda tören düzenlendi

Türk ve Yunan kültür bakanları ’Romeo ve Juliet’i birlikte izledi

Kacır Selanik’te soydaşlarla görüştü

Ramadan Duban için duygusal veda

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ataman’a ‘geçmiş olsun’ telefonu

Özgür Ferhat ELGA Başkanı ile görüştü

Kadın Platformu üyelerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Selanik’te Kacır - Papayeorgiu görüşmesi  

Akçapar ve Frangoyannis bugün bir araya gelecek