Anasayfa

23-05-2017
Milletvekillerinden Müslüman mezarlığı talebi
SİRİZA'nın 34 milletvekili, başkent Atina’da Müslüman mezarlığı inşa edilmesini talep etti.
23 Mayıs 2017 Salı

Aralarında SİRİZA'nın Rodop Milletvekili Mustafa Mustafa ve İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek’in de bulunduğu milletvekillerinin yetkili bakanlıklarca yanıtlanması talebiyle parlamentoya sundukları soru önergesinde, içinde başkent Atina’nın da bulunduğu Attiki bölgesinde çeşitli ülkelerden gelen çok sayıda Müslüman nüfus olduğu ve Müslüman mezarlığının bir ihtiyaç olduğu kaydedildi.

Önergede, Atina’nın, Müslümanlar için mezarlık bulunmayan tek Avrupa ülkesi başkenti olduğuna işaret eden milletvekilleri, Müslümanların cenazelerini defnetmek için büyük maddi külfetler karşılığında ülkelerine ya da yüzlerce kilometre uzaklıktaki Müslüman Türk azınlığın yaşadığı Batı Trakya bölgesine gönderdiklerini vurguladı.

Cenazelerin mültecilere ait olması halinde durumun daha da zorlaştığını belirten SİRİZA milletvekilleri, Atina’da Müslümanların ihtiyaçlarının karşılanması için mezarlık ya da var olan mezarlıklarda Müslümanlara ait bölüm oluşturulması konusunda hükümetin yasal düzenleme yapıp yapmayacağını sordu.

Önergeyi sunan milletvekilleri ayrıca, ilgili bakanlıklardan bir süre önce Atina’da Müslüman mezarlığı inşası için San Sinod tarafından tahsis edilen 20 dönümlük arazi ve Selanik’te Evosmo bölgesinde Müslüman mezarlığı inşasıyla ilgili projelerin neden ilerlemediği konusunda meclisi bilgilendirmesini de talep etti.

Yunanistan Kilisesinin en yüksek karar organı olan San Sinod, hükümetin talebi üzerine geçen yıl başkent Atina’da kendisine ait bir alanda Müslüman mezarlığı için 20 dönümlük bir arazi tahsis etme kararı almıştı.

Yunan makamlarınca yapılan açıklamada, Selanik’te Evosmo bölgesinde de Müslümanlar için mezarlık yapımı konusunda çalışmalar başlatıldığı bildirilmişti.

Haberler


Öğle saatlerinde açık alanda çalışmak yasaklandı

İTB Gençlik Kolu üyeleri geleneksel piknikte buluştu

’Küplü Kurbanı’ geleneği devam etti

İskeçe’nin Muhacır Mahallesi’nde iki çocuk kayboldu

İskeçeli doktor 3. kattan düşerek hayatını kaybetti

Golden Horn Brass Gümülcine’de ayakta alkışlandı

Türk - Yunan eczacı odaları arasında ‘Kardeş Oda’ protokolü

Türkiye - Yunanistan arasında turizm protokolü imzalandı

Gümülcine ve İskeçe Müftüleri İpsala’daki Kur’an kursu açılışına katıldı

Tütün ve alkol satışında kimlik zorunluluğu getirildi

Sıçanlık Çayı’na sel geçidi yapılıyor

Atina yakınlarında yangın: Bazı yerleşim bölgeleri tahliye edildi