Anasayfa


06-06-2015
Gazeteci Uğur Oral Türk – Yunan dostluğu için Atina’daydı
Gazeteci yazar Uğur Oral’ın geçen hafta Atina’da açtığı fotoğraf sergisi ve konuşmacı olarak katıldığı konferans büyük ilgi gördü.
6 Haziran 2015 Cumartesi

Türk-Yunan dostluğunun gelişmesi için yaptığı çalışmalarla Türkiye'de olduğu kadar Yunanistan'da da tanınan gazeteci yazar Uğur Oral, geçen hafta Atina'da gerçekleştirdiği etkinlikle bu bağlamda önemli bir adım daha attı.

Atina'da, Booze Cooperativa Kültür Merkezinde “Anlar ve Düşünceler” isimli yeni bir fotoğraf sergisine başlayan Oral, Yunanlı yazar Yiota Sousoula ile birlikte “Kendini Keşfet” başlıklı felsefi bir konferans verdi. Sergilerini yardım amaçlı açan ve Atina'da üçüncü kez sanatseverlerle buluşan Oral, bu sergisinin de tüm gelirini zihinsel engelli Yunan çocukları için çalışan Amimoni Vakfına bıraktı. Kalabalık bir davetli kitlesinin katıldığı kokteylle başlayan sergide, Uğur Oral'ın 46 fotoğrafının yanı sıra 38 felsefi denemesi yer aldı. Sergiye ev sahipliği yapan Booze Cooperativa Kültür Merkezi yetkilileri, Oral'ı bir barış ve kültür elçisi olarak kabul ettiklerini ve her yıl yeni bir sergi için kendisini davet etmekten mutluluk duyduklarını belirtti.

Uğur Oral'ın Yunanlı yazar Yiota Sousoula ile birlikte Atina'da Acropolis Hill Oteli'nde verdiği konferans da ilgi gördü. Geliri Amimoni Vakfına bağışlanan “Kendini Keşfet” başlıklı konferansta İngilizce yaptığı konuşması Yunancaya simültane çevrilen Oral, kişinin kendisini bulma amaçlı yolculuğunda neler yapması gerektiğini anlatarak felsefi açılımlar ışığında izleyenlere çeşitli ipuçları vardı. Konferansı Türkiye Cumhuriyeti Atina-Pire Başkonsolosu Sefa Yüceer de izledi.

Ünlü düşünürlerin görüşlerinden yola çıkarak yaptığı konuşması büyük ilgi gören Oral, daha sonra konferans katılımcılarının yönelttiği soruları yanıtlandırdı.
Atina'daki her iki etkinliğin de gördüğü yoğun ilgiden büyük mutluluk duyduğunu belirten Uğur Oral, evrensel bir dil olan "sanat" aracılığıyla ilettiği barış, dostluk ve kardeşlik mesajının coşkuyla ve sevgiyle karşılık bulduğunu görmenin tüm yorgunluklara değdiğini söyledi. Bu yıl Atina'da üçüncü sergisini açtığını belirten Oral, konferansına da katılımın yüksek olmasından duyduğu memnuniyeti şöyle dile getirdi: "Her yıl hem çalışmalarıma yönelik teveccühün hem de Yunanlılar arasında Türkiye'ye yönelik ilgi ve sevginin daha da arttığını mutlulukla gözlemliyorum.

Yunanistan'ın başka şehirlerinden de sergi ve konferans davetleri alıyorum. Uzun bir zamandır gerek Türkiye'de gerek Yunanistan'da dostluk ve barış duygularının gelişmesi adına çaba veren birisi olarak bu durum beni fazlasıyla mutlu ediyor ve umutlandırıyor."

Haberler


YDP düşüşte ancak birinciliği devam ediyor

BTTDD Bursa Şubesinden Yıldırım Belediyesine ziyaret

DEB Partisi Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılıyor

Eyalet Eğitim Müdür Vekili Kosmidu’dan azınlık eğitimiyle ilgili yazı

Koruma altındaki 47 vahşi hayvan zehirlenerek öldürüldü

Burhan Baran’ın dokunulmazlığı kaldırıldı

Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneğinde nöbet değişimi

Mecliste yumruklu saldırı!

İnhanlı Belediyesinde içme suyu için 4 milyon euroluk proje

AEK Kadın Voleybol Takımı’nda Yunus Öçal dönemi sona erdi

Gümülcine Başkonsolosluğunda 23 Nisan coşkusu

Çöl tozu Atina’da gökyüzünü kapladı