Anasayfa


06-06-2015
İskeçe Türk Birliği kurslarının sergi açılışları başladı
İskeçe Türk Birliği çatısı altında faaliyet gösteren kursların geleneksel yıl sonu sergileri başladı.
6 Haziran 2015 Cumartesi



Sergiler, İTB Merkez Biçki – Dikiş – Nakış ve El Sanatları Kursu ile Resim Kursu’nun yıl sonu etkinliğiyle başladı.

9 Mayıs Cuma günü, İskeçe Muzaffer Salihoğlu Azınlık Ortaokul ve Lisesi’nin spor sitesinde gerçekleştirilen etkinlikte Gümülcine Türk Gençler Birliği çatısı altında faaliyet gösteren takı kursunun yıl sonu sergisi de yer aldı.

İskeçe Türk Birliği’nin ilk kurs öğretmeni Lütfiye Nihatoğlu ile Sevgi Sezai, resim kursu öğretmeni Belma Meço ve takı kursu öğretmeni Şükran Salih’in öğrencilerinin çalışmaları İskeçeliler’in beğenisine sunuldu.

Etkinliğin sunuculuğunu, İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu üyesi Elçin Hacıibram yaptı. İlk olarak, İskeçe Türk Birliği çatısı altında faaliyet gösteren müzik kursu öğrencileri ve halk oyunları ekipleri gösterilerini sundu.

Açılış konuşmasını yapan İskeçe Türk Birliği Başkanı Ahmet Kurt da etkinliğe katılan herkese teşekkür etti. Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı’nın eşi Hülya Akıncı yaptığı konuşmada, emeği geçen herkesi tebrik ederek, üreten kadınların her zaman yanında olacaklarını vurguladı.

Konuşmaların ardından, kurslarda üç yıllık eğitimini tamamlayan öğrencilere başarı belgeleri verildi. Daha sonra ise konuklar, dikiş – nakış, resim ve takı sergisini gezdi.

BEYKÖY’DE SERGİ

Bu arada, İskeçe Türk Birliği çatısı altındaki Beyköy Dikiş – Nakış ve El Sanatları Kursu’nun yıl sonu sergisi 3 Haziran Çarşamba günü gerçekleşti. Kurs öğretmenleri İlknur Mursel ve Nermin İlyasoğlu yönetimindeki dikiş – nakış ve el sanatları kursunda yıl boyunca üretilen eserler sergilendi.

Beyköy’deki etkinlikte konuşan kurs öğretmenleri İlknur Mursel ve Nermin İlyasoğlu, kendileriyle mutluluklarını paylaşan davetlilere teşekkür etti. İskeçe Türk Birliği Beyköy Kursu’nun yıl sonu etkinliğinin açılış konuşmasını İTB Asbaşkanı Ramadan Galip yaptı. DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ozan Ahmetoğlu, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı’nın eşi Hülya Akıncı ve Kırköy Kültür Derneği Kadınlar Kolu Başkanı Fatma Saliemin de birer selamlama konuşması yaptı.

Etkinlikte eğitimlerini tamamlayan öğrencilere de başarı bekgeleri verildi.

Haberler


Süper Lig’de PAOK şampiyon oldu

İran Cumhurbaşkanı ile Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Selanik’te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı

Şapçı Belediye Başkanı İoannu’dan Erdem Hüseyin’e ziyaret

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulunda öğrenci şenliği

İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu seçimleri yapıldı

GTGB yönetiminden nezaket ziyaretleri

Garanis, değerlendirilmeyen gayrimenkullerin belediyeye verilmesini istiyor

Bakan Yardımcısı Aleksandropulu’dan çalışma ziyareti

Turizm alanında iş arayanlar için JOBmatch devrede

Hakan Fidan’ın yeni yardımcıları belli oldu

İklim değişikliği ve etkileri konuşulucak